in ,

Ψήφισμα του Δ.Σ. του Συλλόγου Μελών Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μελών Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε ψήφισμά του, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στα μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Δ.Ε.Π. και του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Α.Π.Θ. που παραπέμπονται σε δίκη για το αδίκημα της «Διατάραξης της οικιακής ειρήνης».

Όπως επισημαίνει, “οι διωκόμενοι υλοποίησαν, βάσει των θεσμικών τους ρόλων ως μέλη του Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Ε.Π. και του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων, αποφάσεις των Συλλογικών τους οργάνων στα πλαίσια διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε σε πανεπιστημιακή αίθουσα”.

Επιπλέον, συνεχίζει το ψήφισμα, “η σχετική με το ζήτημα διερεύνηση που έγινε με εντολή του Πρυτανικού Συμβουλίου του Α.Π.Θ. δεν καταλογίζει σε κανέναν από τους διωκόμενους το παραμικρό αδίκημα. Η παραπομπή σε δίκη των εν λόγω συναδέλφων εκτός των εξόφθαλμων νομικών προβλημάτων που έχει γεννά και σοβαρά ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητα της”.

Όπως προσθέτει στη συνέχεια το Δ.Σ. του Συλλόγου Μελών Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, “Θεωρούμε ως αναφαίρετο δικαίωμα τη συνδικαλιστική δράση εντός των Α.Ε.Ι. την οποία οι εν λόγω διώξεις ποινικοποιούν. Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης συνιστά εφαρμογή των χείριστων μορφών βίας στις παρούσες συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας και δεν συνεισφέρει το παραμικρό στην αντιμετώπιση των σοβαρών φαινομένων κακοδαιμονίας εντός των Α.Ε.Ι. Αντίθετα, σε μία εποχή που το δημόσιο πανεπιστήμιο πλήττεται σοβαρά από πολιτικές της κυβερνητικής εξουσίας, οι ποινικές αυτές διώξεις προσπαθούν
να επιβάλλουν την σιωπή και την υποταγή”.

Τέλος, το Δ.Σ. του Συλλόγου Μελών Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας επισήμαείνει πως “θεωρεί απαράδεκτη την προαναφερθείσα ποινική δίωξη και δηλώνει ότι βρίσκεται, με κάθε δυνατό τρόπο, στο πλευρό των διωκόμενων  συναδέλφων μελών Δ.Ε.Π. και διοικητικών του Α.Π.Θ”.

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Στο ΣτΕ συζητήθηκε η αίτηση αναστολής για το κλείσιμο της ΕΡΤ