Πρόσκληση σε ανοιχτή συνέλευση για τα κοινά, τις πόλεις, τα κινήματα

Η συλλογικότητα “Πόλεις” οργανώνει την πρώτη της ανοιχτή συνέλευση γνωριμίας και καλεί "τα κινήματα, τους ενεργούς πολίτες, αυτές που δεν τα παρατάνε, να συναντηθούν και να βάλουν τις ιδέες τους σε δράση".

"Είμαστε και εμείς πολίτισσες και πολίτες που ζούμε εδώ και βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα (υγεία, στέγη, παιδεία, εργασία, περιβάλλον) την περιθωριοποίηση και αδρανοποίηση της γενιάς μας, και όχι μόνο, με fasttrack διαδικασίες. Βλέπουμε τριγύρω στην πόλη την απόσυρση της κοινωνικής προστασίας, τον περιορισμό του δημόσιου χώρου, την αρπαγή δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση της ζωής μας και δεν μένουμε απλοί παρατηρητές.

Αντιλαμβανόμαστε την πόλη ως κοινό που μοιραζόμαστε και μέσα από το οποίο μπορούμε να επανεφεύρουμε συλλογικά τη ζωή μας. Ξεκινάμε από τα κάτω, από τις γειτονιές και τους δρόμους, από αυτούς και αυτές που πετιούνται εκτός για να ξαναφτιάξουμε τους δεσμούς μεταξύ, γιατί θέλουμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας, τώρα.

Σας καλούμε να συζητήσουμε από κοινού για όσα φανταζόμαστε και μπορούμε να κάνουμε πράξη σε αυτή την πόλη μαζί. Σας καλούμε να βρούμε μαζί, τους δρόμους της αλληλεγγύης, τους τρόπους και τους τόπους, σχεδιάζοντας ξανά τον χώρο, τον χρόνο και τις σχέσεις μας" αναφέρει η πρόσκληση στην ανοιχτή συνέλευση.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, στις 19.00 μ.μ., στο Κοινωνικό Κέντρο-Στέκι Μεταναστ(ρι)ών, Ερμού 23.

*Εδώ μπορείτε να βρείτε το κείμενο βάσης για την συζήτηση