Πορεία της Συνέλευσης των Κινημάτων το απόγευμα της Κυριακής, στη Θεσσαλονίκη

Πορεία στο κέντρο της πόλης, με σημείο εκκίνησης το Αγ. Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της Συνέλευσης των Κινημάτων, και συμμετοχή δεκάδων οργανώσεων και εκατοντάδων πολιτών, ενάντια στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.

Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης: Και με κρύο και με χιόνι, θα είμαστε στους δρόμους

Πραγματοποιήθηκε χθες το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Συνέλευση των Κινημάτων, «πιάνοντας το νήμα» από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του Φλεβάρη 2012.

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης συμμετείχε με μαζικό, δυναμικό μπλοκ.

Ζώντας επί επτά χρόνια στη «σφαίρα των αξιολογήσεων», που όλες κλείνουν με νέα, δυσβάσταχτα πακέτα μέτρων για τα λαϊκά στρώματα, που αποδιαρθρώνουν την οικονομία και συνεχίζουν την αποικιοκρατική εξάρτηση της Ελλάδας από ΕΕ- ΕΚΤ- ΔΝΤ, δε μπορούμε να τρέφουμε αυταπάτες όπως αυτές που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, ότι οι «διαφορές» της γερμανικής Ε.Ε. και του ΔΝΤ μπορούν να καταλήξουν σε θετικά αποτελέσματα για τη χώρα μας.

Η «σιωπή των αμνών» που τηρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, είναι εντελώς αναντίστοιχη με την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου απέναντι στην εξόντωση που τους επιφυλάσσουν και τα νέα μέτρα, και καταστροφική για τους εργαζόμενους της χώρας.

Χθες κάναμε μια αρχή, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας, να «ξαναπάμε πλατεία», να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στο ζοφερό μέλλον που μας επιφυλάσσουν. 

Θα συνεχίσουμε, γιατί αρνούμαστε να αποδεχθούμε και να συνυπογράψουμε την εξόντωσή μας, γιατί, όπως έγραψε ο Αγγουλές: 

«Μην καρτεράτε να λυγίσουμε,
Μήτε για μια στιγμή
Μήτ όσο στην κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι
Έχουμε τη ζωή πολύ, πάρα πολύ αγαπήσει».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ελπιδοφόρο μήνυμα η μαχητική διαδήλωση την Κυριακή 12/2 ενάντια στη νέα συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη μαχητική διαδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 12/2 με πρωτοβουλία της Συνέλευσης των Κινημάτων και στηρίχτηκε από σωματεία και μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς. 

Η διαδήλωση είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και ανατροπής ενάντια στην απειλή της νέας συμφωνίας που ετοιμάζουν με το πρόσχημα της δεύτερης αξιολόγησης κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ σε βάρος του λαού και της εργατικής τάξης. Δείχνει ότι μπορεί να σπάσει η ανακωχή, η ανοχή και η ηττοπάθεια. Ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να γίνει φραγμός στη μνημονιακή λαίλαπα και με την πάλη του να επιβάλλει την ανατροπή της και την απελευθέρωση από χρέος, μνημόνια, ευρώ και ΕΕ.

Είναι ώρα να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη και κλιμάκωση των εργατικών και λαϊκών αγώνων, με συνελεύσεις και πρωτοβουλίες των σωματείων, των επιτροπών αγώνα, των φοιτητικών συλλόγων. Με συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και απεργίες και συντονισμένη δράση των σωματείων για την ήττα και την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του κεφαλαίου, για να ‘ρθουν τα δικαιώματα μπροστά!