Το Πολυτεχνείο είναι ανοιχτό

Άνοιξε το Πολυτεχνείο το απόγευμα της Πέμπτης μετά την παρέμβαση ομάδων του αναρχικού χωρου και των φοιτητικών συλλόγων. Έτσι, τερματίστηκε η κατάληψη που πραγματοποιούνταν από την Τετάρτη. 

Για τις 3.00 το μεσημέρι, σήμερα, είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση στα Εξάρχεια από ομάδα αναρχικών και άλλων αριστερών, οι οποίοι αντιδρούσαν στην «αντικινηματική κατάληψη» και τόνιζαν ότι το Πολυτεχνείο «ανήκει στους χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που όρθωσαν τα κορμιά τους όταν τα τανκς της αμερικανοκίνητης Χούντας εισέβαλλαν σε αυτό. Ανήκει σε εκείνους και εκείνες που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν στα μπουντρούμια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, της Γυάρου, του Μπογιατίου, του Κορυδαλλού. Σε εκείνους και εκείνες που αγωνίστηκαν με την προκήρυξη, την πέτρα, το δυναμίτη. Σε όλους εκείνους που «δεν συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις».

Φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερές οργανώσεις ζητούσαν από χθες να αποχωρήσουν τόσο οι καταληψίες όσο και οι αστυνομικές δυνάμεις έτσι ώστε ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου να διεξαχθεί στον ιστορικό χώρο του με πρόσβαση για το λαό, τη νεολαία και τους μαζικούς φορείς.