Πανελλήνια πρωτοτυπία από τον Σίμο Δανιηλίδη για να… αγιάσει όλα τα σχολεία!

Ανακοίνωση – καταγγελία για την απαξιωτική και παρεμβατική στο έργο της εκπαίδευσης στάση του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, με έγγραφό του στους διευθυντές σχολείων επιβάλλει την ώρα του αγιασμού (ακόμη και στις 3 το απόγευμα), προκειμένου να παρευρίσκεται ο ίδιος ώστε να… αγιάσει όσα σχολεία προλάβει και να δώσει βροντερό πολιτικό «παρών», εξέδωσε η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Γιάννης Λαθήρας και ο γραμματέας Νίκος Παλάντζας, το έγγραφο αυτό «αποτελεί μάλλον πανελλήνια πρωτοτυπία», ενώ χαρακτηρίζεται «απαράδεκτη η τακτική του δημάρχου να επιβάλλει στα σχολεία την ώρα του αγιασμού με σκοπό να παραβρίσκεται σε όλα(!) για να εκφωνήσει βαρύγδουπους λόγους αυτοθαυμασμού για το έργο του. Αναγκάζονται έτσι μαθητές και γονείς να αποτελούν ακροατήριο της φιέστας του δημάρχου κάτω από τον ήλιο αφού οι …διαδοχικές τελετές συνεχίζονται μέχρι το απόγευμα».

Η ανακοίνωση της Γ’ ΕΛΜΕ με τίτλο «Ο δήμαρχος Συκεών-Νεάπολης …αγιάζει τα σχολεία;» αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός στο σχολείο σας θα τελεσθεί την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και ώρα  12:45, 13:45, 14:45…

Στην τελετή θα παραστεί ο κ. Δήμαρχος.»

   13:15 2ο ΓΕΛ Νεάπολης Στρ. Στρεμπενιώτη
   13:45 1ο ΓΕΛ Νεάπολης Στρ. Στρεμπενιώτη
14:15 2ο ΓΕΛ Συκεών Σπάρτακου 24
14:45 1ο ΓΕΛ Συκεών

 

2ο Γυμνάσιο Συκεών

Επταπυργίου 150 & Μ. Αντύπα
15:15 4ο Γυμνάσιο & ΕΠΑΛ – ΕΚ Συκεών Ηρ. Πολυτεχνείου & Γ. Ρίτσου 2

Το έγγραφο αυτό, που αποτελεί μάλλον πανελλήνια πρωτοτυπία, στάλθηκε για μια ακόμη χρονιά στα σχολεία του Δήμου Συκεών –Νεάπολης, σύμφωνα με το οποίο …ενημερώνονται(!!!) οι διευθυντές και οι καθηγητές του και μέσω αυτών οι γονείς και οι μαθητές για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων τους.

Θεωρούμε απαράδεκτη την τακτική του δημάρχου να επιβάλλει στα σχολεία την ώρα του αγιασμού με σκοπό να παραβρίσκεται σε όλα(!) για να εκφωνήσει βαρύγδουπους λόγους αυτοθαυμασμού για το έργο του. Αναγκάζονται έτσι μαθητές και γονείς να αποτελούν ακροατήριο της φιέστας του δημάρχου κάτω από τον ήλιο αφού οι …διαδοχικές τελετές συνεχίζονται μέχρι το απόγευμα. Τα σχολεία προσαρμόζουν το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας (διανομή βιβλίων και προγράμματος, κατανομή μαθητών κ.λπ.) με βάση τις απαιτήσεις του δημάρχου.

Αν ήθελε ο δήμαρχος θα μπορούσε να επισκεφτεί τα σχολεία να ενημερώσει και να ενημερωθεί οποιαδήποτε άλλη μέρα και να συνομιλήσει με την εκπαιδευτική κοινότητα για τα προβλήματα που απασχολούν κάθε σχολείο, την εκπόνηση κοινών δραστηριοτήτων, την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της Τ.Α. και των εκπαιδευτικών.

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ