in

ΠΑΜΕ: Η «δήθεν» εξυγίανση του ΟΑΣΘ πλήττει επιβάτες και εργαζόμενους

ΠΑΜΕ: Η «δήθεν» εξυγίανση του ΟΑΣΘ πλήττει επιβάτες και εργαζόμενους

Καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών ενάντια στις αυξήσεις του ΟΑΣΘ ξεκινά το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στη Θεσσαλονίκη με δράσεις από τη 1η Οκτώβρη σε αμαξοστάσια και στάσεις  του ΟΑΣΘ ενώ στις 4 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11.

Όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έχουμε να κάνουμε με μια «δήθεν εξυγίανση» του οργανισμού με θύματα τους εργαζόμενους που δέχονται μειώσεις μισθών και τους επιβάτες που επιβαρύνονται με μεγαλύτερο κόστος για τις μετακινήσεις τους.

«Οι κυβερνήσεις διαχρονικά δεν θέλουν την οικονομική ανακούφιση του λαού και συνεχίζουν να διατηρούν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη ένα σκάνδαλο που διαρκεί πάνω από 60 χρόνια, δηλαδή το να δίνονται μερίσματα σε μια επιχείρηση που επιδοτείται από το δημόσιο», υπογραμμίζουν.

«Καταλαβαίνει κανείς ότι η κυβέρνηση φέρθηκε με μεγάλη γαλαντομία προς τους μετόχους του Οργανισμού όχι όμως προς τους επιβάτες και τους εργαζόμενους σε αυτόν», τονίζουν.

Μάλιστα υπολογίζουν όπως αν αφαιρεθούν τα μερίσματα των μετόχων από τις δαπάνες του οργανισμού τα εισιτήρια θα μπορούσαν να μειωθούν τουλάχιστον κατά 10%.

Η γραμματεία μεταφορών του ΠΑΜΕ κάνει σκληρή κριτική και στη πλειοψηφία του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΘ υπογραμμίζοντας πως «όχι μόνο συμφώνησε με όσα υπέγραψαν ΟΑΣΘ και δημόσιο αλλά τα προβάλει ως δικές της προτάσεις». Με αυτό τον τρόπο «δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων, σπέρνουν τη διχόνοια, την έχθρα και τελικά τη διάσπαση των εργαζομένων».

«Οι εργαζόμενοι και ο λαός που πληρώνουν τη συγκοινωνία είναι αυτοί που δικαιούνται να εξυπηρετούνται με τακτικά δρομολόγια με σύγχρονα και ασφαλή μέσα μεταφοράς και για αυτό πρέπει να αντιδράσουν», επισημαίνουν.

Τέλος το ΠΑΜΕ κατέθεσε τη πρόταση του για ένα ενιαίο κρατικό φορέα αστικών συγκοινωνιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

“Επικίνδυνες σχέσεις”-Έθνος, Αρχαιολογία και Πολιτική-1. του Στάθη Γκότση και της Όλγας Σακαλή

Success Story: Σχολεία χωρίς καθηγητές, μαθητές χωρίς μέλλον