Οδηγούνται στη φυλακή η Ηριάννα και ο Περικλής-Απορρίφθηκε με οριακή πλειοψηφία το αίτημα αποφυλάκισης τους

Σε μια εξοργιστική απόφαση προχώρησε  το  Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας απορρίπτοντας με πλειοψηφία 3-2 τις αιτήσεις της Ηριάννας και του Περικλή για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής. Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος τάχθηκε κατά της αίτησης αναστολής έκτισης της ποινής καθώς υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανεπανόρθωτη βλάβη και ότι μπορούν οι δύο νεαροί να οδηγηθούν ξανά στην φυλακή.... 

Στο άκουσμα της απόφασης αλληλέγγυοι στην Ηριάννα και τον Περικλή που βρέθηκαν από το πρωί στο Εφετείο σε ένδειξη συμπαράστασης ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες κατά των δικαστών και της “τυφλής” δικαιοσύνης ενώ στη συνέχεια η οργή τους για την απόφαση εκφράστηκε και έξω από το δικαστήριο. 

Να σημειωθεί ότι η υπεράσπιση υπενθύμισε υποθέσεις οπως του Noor 1, του Τσοχατζόπουλου και των δομημένων ομολόγων που δόθηκε αναστολή. 

Η Ηριάννα από την πλευρά της τόνισε ότι εργάζεται σε δύο δουλειές και δήλωσε απόλυτα βέβαιη για την αθώωσή της. 
«Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση Ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα πρόγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων. Την 1η Ιουνίου μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν» δήλωσε η Ηριάννα όταν έλαβε το λόγο.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι καθηγήτριες της Ηριάννας στο Πανεπιστήμιο Μαρία τονίζοντας το ήθος της Ηριάννας και τις επιδόσεις της στο πανεπιστήμιο .  

Τόσο η Ηριάννα όσο και ο Περικλής δήλωσαν πως τα σχέδια τους διακόπηκαν ενώ ο Περικλής αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. 

Η Ηριάννα  καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή 13 ετών καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της με μοναδικά στοιχεία την σχέση της με τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο -που είχε κατηγορηθεί για την ίδια πράξη, αλλά αθωώθηκε ομόφωνα και ένα μερικό γενετικό υλικό, μέρος δακτυλικού αποτυπώματος που ταυτοποιήθηκε με το δικό της σε γεμιστήρα ενός όπλου που είχε βρεθεί στην πανεπιστημιούπολη. Αντίστοιχη ποινή για αντίστοιχες κατηγορίες έχει επιβληθεί και στον 33χρονο συγκατηγορούμενό της, ο οποίος συγκατοικούσε με τον σύντροφο της Ηρριάνας.  H πλευρά της Ηριάννας έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση για αναστολής ποινής ξανά σε δύο μήνες.