Νίκος Ιωαννίδης, Μια εποχή στο τσιμέντο-Παρουσίαση του βιβλίου στην Θεσσαλονίκη

Ο IANOS κι οι εκδόσεις Τόπος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ιωαννίδη «Μια Εποχή Στο Τσιμέντο».

Θα μιλήσουν: Δήμος Βοσινάκης, συγγραφέας Άκης Σακισλόγλου, δημοσιογράφος Αντώνης Τσακαλέας, δημοσιογράφος και ο συγγραφέας.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδρουλιδάκης.

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017, ώρα 12:00 sτο θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή), τηλ. 231023770 

Μια Εποχή Στο Τσιμέντο -Νίκος Ιωαννίδης, Εκδόσεις Τόπος, Οκτώβριος 2017 

Η ενηλικίωση ενός εφήβου στις τσιμεντένιες κερκίδες της δεκαετίας του ’90, μιας συναρπαστικής οπαδικής περιόδου που άφησε σακατεμένους όσους επέζησαν από τις παγίδες της. Οι εκδρομές, τα συνθήματα, οι πέτρες, τα κλομπ, η πρέζα που μύρισε κάθε φλέβα δεμένη με δίχρωμο κασκόλ.

Ο παράλληλος κόσμος που οι περισσότεροι αγνοούν ή προσποιούνται πως αγνοούν – μια ωδή στην κοινή ουτοπία των «χούλιγκαν», στα παιδιά που δε μεγάλωσαν, στις ζωές που δε θα αφηγηθεί κανείς πέρα από όσους τις είδαν να σβήνουν, Κυριακή με Κυριακή, στις γαλαρίες των πούλμαν και στα κάγκελα των γηπέδων. Συνάμα, μια νοσταλγική ματιά, σε πρώτο πρόσωπο, από ένα μέλος της κερκίδας του ΠΑΟΚ, που απλώνει στο χαρτί καθετί σοβαρό ή αστείο, σημαντικό ή ασήμαντο μπορεί να ανασύρει από τη μνήμη του, από την πρώτη του στιγμή στους καπνούς του πετάλου μέχρι την τραγωδία που έκλεισε και σημάδεψε ολόκληρη τη δεκαετία, ορίζοντας και το τέλος της «Old School» γενιάς που έθεσε τους κανόνες της οπαδικής ζωής ουρλιάζοντας, χοροπηδώντας κι αιμορραγώντας στα γήπεδα και στους δρόμους.