in

Νέα δίκη για την Τσικνοπέμπτη της καταστολής

Νέα δίκη για την Τσικνοπέμπτη της καταστολής

Αναβολή για 30 Ιανουαρίου 2018 πήρε η δίκη των κατοίκων της Χαλκιδικής για την “Τσικνοπέμπτη της καταστολής”.Στα δικαστήρια Πολυγύρου «εξεταζόταν» σήμερα η υπόθεση της επίθεσης που δέχτηκαν από την αστυνομία, τα ΜΑΤ και άνδρες ένοπλους των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ στις 7 Μαρτίου του 2013 οι κάτοικοι της Ιερισσού, μια μέρα που δεν θα ξεχαστεί για την κατασταλτική παράνοια του κρατικού μηχανισμού. 

Γράφει η Σταυρούλα Πουλημένη για το stokokkino.gr

Αντί της αστυνομίας σε δίκη οδηγήθηκαν «φυσικά» ακόμη 22 κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής που δέχτηκαν από νωρίς το πρωί έναν χημικό πόλεμο από τα ΜΑΤ τα οποία έριχναν δακρυγόνα σε σπίτια, στην πλατεία του χωριού ακόμη και στην αυλή του σχολείου μετατρέποντας την Ιερισσό σε αποκλεισμένη ζώνη.

Σύμφωνα με το νόμο 4411/2016 υπήρξε παραγραφή της κατηγορίας για παρακώλυση συγκοινωνιών και για τους 22 κατηγορούμενους. Η δίκη ξεκίνησε και στη συνέχεια πήρε αναβολή για κρείσσονες λόγους λόγω απουσίας ενός αστυνομικούς που ήταν μάρτυρας κατηγορίας. Έτσι οι πέντε εκ των κατηγορουμένων θα δικαστούν στις 30 Ιανουαρίου 2018 για τις υπόλοιπες κατηγορίες (αντίσταση κατά της αρχής και ένας και για πρόκληση σωματικής βλάβης)

Να θυμίσουμε ότι μαθητές και μαθήτριες, μικρά παιδιά και οι γονείς βρίσκονταν εγκλωβισμένοι επί ώρες εκείνη την ημέρα στο χωριό με τα ΜΑΤ να έχουν κλείσει τις εισόδους και άνδρες των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ να πραγματοποιούν έρευνες σε σπίτια έξι ατόμων που είχαν προσαγάγει.
 
Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα ενώ γυναίκες και άνδρες συνόδευαν με έκπληξη στα μάτια τους τους άνδρες των ΕΚΑΜ με συνοδεία τραγουδιών του γάμου και του επιταφίου που έμπαιναν σε σπίτια συγχωριανών τους σε μια ακατανόητη επίδειξη ισχύος. 
 
Η πολιορκία του χωριού από την αστυνομία συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, οι καμπάνες χτυπούσαν ασταμάτητα και τα δακρυγόνα έγιναν αντικείμενο συλλογής από τους κατοίκους που θα θυμούνται για χρόνια την ψυχολογική βία και τα «δώρα» της ανάπτυξης που προσέφερε η τότε κυβέρνηση για την «επένδυση με κάθε κόστος» στις Σκουριές. 
 
Χωρίς να έχουν γίνει συλλήψεις εκείνη την ημέρα η αστυνομία επέλεξε στο σωρό 22 κατοίκους οι οποίοι σήμερα δικάζονταν για παρακώλυση συγκοινωνιών, εκ των οποίων οι πέντε και για αντίσταση κατά της αρχής ενώ ο ένας βαρύνεται και με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης.
 
Συγκεκριμένα οι κάτοικοι κατηγορούνταν ότι από κοινού έκλεισαν το δρόμο παρεμποδίζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν έρθει για συνδρομή και υποστήριξη αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οι οποίοι είχαν εντολή να πραγματοποιήσουν κατ`οίκον έρευνες σε σπίτια υπόπτων ως δραστών του εμπρησμού του εργοταξίου στις Σκουριές. Μεταξύ άλλων στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι πολλοί από τους συγκεντρωμένους έριξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς ενώ  ένας εξ αυτών ότι προκάλεσε με τη βία αστυνομικό που είχε προσαγάγει άγνωστο άτομο με αποτέλεσμα αυτό να διαφύγει.
 
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους πραγματοποίησαν μέλη του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στα δικαστήρια Πολυγύρου. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέο ομοφοβικό παραλήρημα Άνθιμου: Η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια

Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Πρόγραμμα προβολών 2017-2018