in

Να αθωωθούν οι τρεις συνδικαλιστές για τη συγκέντρωση ενάντια στο Φούχτελ

Να αθωωθούν οι τρεις συνδικαλιστές για τη συγκέντρωση ενάντια στο Φούχτελ

Τη Παρασκευή δικάζονται σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών, οι τρεις συνδικαλιστές ο δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός και οι δημοτικοί υπάλληλοι Σαράντης Αρβανίτης και Θωμάς Κυρατζόπουλος που είχαν συλληφθεί μετά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Χανς – Γιοάχιμ Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη στις 15 Νοεμβρίου 2012, στη ΔΕΘ. Υπενθυμίζεται πως οι τρεις συνδικαλιστές είχαν αθωωθεί πρωτόδικα μετά από ένα ευρύ κίνημα αλληλεγγύης συνδικάτων και πολιτικών οργανώσεων.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων τη Πέμπτη ζήτησαν την αθώωση και των τριών κατηγορουμένων επισημαίνοντας πως η επιλογή του εισαγγελέα να προσφύγει στη πρωτόδικα αθωωτική απόφαση καταδεικνύει το τιμωρητικό χαρακτήρα της δίωξης. Επιπλέον υπογράμμισαν πως οι τρεις συνδικαλιστές διώθηκαν γιατί συμμετείχαν σε κινητοποίηση των σωματείων τους κατά τη διάρκεια μιας “φιέστας” για την προπαγάνδιση της μνημονιακής πολιτικής.

“Η υπόθεση κατέρρευσε καθώς επρόκειτο για ένα σαθρό κατηγορητήριο, ένα ασφαλίτικο κατασκεύασμα”, υπογράμμισε ο Γιώργος Κρεασίδης μέλος του Γ.Σ της ΕΔΟΘ και της ΑΔΕΔΥ και προσέθεσε πως “η προηγούμενη πενταετία ήταν μια περίοδος συστηματικών διώξεων συνδικαλιστών και εργαζομένων.

Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε η περιγραφή της διαδικασίας σύλληψης του Θ. Αγαπητού, με μια μέθοδο που όπως ανέφεραν θυμίζει απαγωγή, από την αυλή του σχολείου του. “Με πήραν μέσα από το σχολείο χωρίς αυτοί που ήταν γύρω μου να μπορέσουν να καταλάβουν ότι έχω συλληφθεί. Με γυρνούσαν 1,5 ώρα στη πόλη και όταν με μετέφεραν σε κτίριο με είχαν στην απομόνωση”, περιέγραψε ο διωκώμενος Θ. Αγαπητός.

“Μετά το περιστατικό για το οποίο συλληφθήκαμε παραμείναμε στο χώρο της διαμαρτυρίας για 3,5 ώρες και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Συλληφθήκαμε αργότερα με εντολή Δένδια”, προσέθεσε.

“Η πολιτική που καταδικάστηκε εκλογικά, να καταδικαστεί και με όλους τους άλλους τρόπους. Να παρέμβουν οι κυβερνώντες να μη λογοδοτούμε όσοι αγωνιζόμασταν αλλά όσοι μας οδήγησαν στο καθεστώς του φόβου”, υπογράμμισε.

Από τη πλευρά του ο Παναγιώτης Φραγγίδης, μέλος της ΕΕ της ΕΔΟΘ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για “τιμωρητική στοχοποίηση” ανθρώπων που συμεμτείχαν σε μια διαμαρτυρία που προέκυψε από ομόφωνη απόφαση της ΕΔΟΘ καθώς και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά στη μεγαλειώδη κινητοποίηση αλληλεγγύης από εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία και Ομοσπονδίες έκανε ο Πρόεδρος της Ε’ ΕΛΜΕ, Χρήστος Ζαγανίδης.

Τέλος την αλληλεγγύη τους έχουν εκφράσει στους τρεις διωκώμενους ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαραλαμπίδου και Γ. Αμανατίδης, πανεπιστημιακοί του ΑΠΘ, συνδικάτα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α., ενώ συγκέντρωση αλληλεγγύης διοργανώνεται στις 11 τη Παρασκευή στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέα κατάσταση, νέα καθήκοντα… ξανά. Της Ηρώς Διώτη

Η σχεδία και η Τέχνη της Αλληλεγγύης