Ν. Μιχαλολιάκος: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου μεν, άφαντος δε...

Πρόκειται για δικογραφία που διαβιβάστηκε στις 19/10/2015 από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή, με την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου για την αξιόποινη παράβαση του άρθρου 184 Π.Κ. που αφορά παρακίνηση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Γράφει η Ειρήνη Προμπονά για το stokokkino.gr

Απών από το δικαστήριο ο αρχηγός της ΧΑ  Ν. Μιχαλολιάκος όπου επρόκειτο να δικαστεί σήμερα με την κατηγορία της  «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια» σύμφωνα με το άρθρο 184 του Π.Κ., για όσα ανέφερε σε ομιλία τους σε συγκέντρωση μελών της ναζιστικής οργάνωσης τον Σεπτέμβριο του 2011. Ο αρχηγός της ΧΑ εκπροσωπήθηκε μεν από τρείς συνηγόρους στο δικαστήριο,  ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε με την Πρόεδρο να εντοπίζει λάθη στην κλήτευση των μαρτύρων.

Πρόκειται για δικογραφία που διαβιβάστηκε στις 19/10/2015 από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή, με την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου για την αξιόποινη παράβαση του άρθρου 184 Π.Κ. που αφορά παρακίνηση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Στην συγκεκριμένη ομιλία του στα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στην Αντ. Αττική προς τα μέλη, ο Μιχαλολιάκος παραδεχόμενος τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης της οποίας είναι επικεφαλής, προχώρησε σε ανοιχτές απειλές προς τους αντιπάλους του προτρέποντας τα μέλη της οργάνωσης στην τέλεση βίαιων πράξεων. Η ομιλία Μιχαλολιάκου είχε δημοσιευτεί στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τον Οκτώβριο του 2014

Οι προτροπές προς τα μέλη περιελάμβαναν βιαιοπραγίες εναντίον δημοσιογράφων, εκδοτών και πολιτικών αντιπάλων. Ανάμεσα σε απειλές, ρατσιστικές κορώνες και τον μισαλλόδοξο λόγο του, ο Μιχαλολιάκος, παραδέχεται στην ουσία τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης, προτρέποντας τα μέλη της να βιαιοπραγήσουν, καλώντας τα να «σπάσουν τα κεφάλια» των αντιπάλων τους, ενώ στο κλείσιμο της ομιλίας του ζητά από τα μέλη να μεταφέρουν το μήνυμα: «Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του. Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν. Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους. (...) Θα είναι τυχεροί. Έχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας. Αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια».

Το περιεχόμενο της ομιλίας, καθώς και βίντεο από την ομιλία είχε δημοσιοποιηθεί από την «Εφημερίδα των Συντακτών» και ως μάρτυρας κατηγορίας κλήθηκε σήμερα να καταθέσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, όμως η δίκη αναβλήθηκε για τις 2 Νοεμβρίου 2017.

Δείτε το βίντεο εδώ:

(με πληροφορίες απο efsyn.gr)