Με οριακή πλειοψηφία στις 2 τα ξημερώματα εγκρίθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Με οριακή πλειοψηφία (19 υπέρ και 15 κατά) εγκρίθηκε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε η εκμίσθωση των περιπτέρων Πολιτισμού και Αναψυχής (αναψυκτηρίων) στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων να επιτρέπεται σε τρία από αυτά. 

Γράφει ο Ιάσων Μπάντιος για το stokokkino.gr

Πιο συγκεκριμένα, θα εκμισθωθούν συνολικά έξι γυάλινα περίπτερα με την δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στον εξωτερικό χώρο των περιπτέρων να προβλέπεται μόνο για τρία από αυτά, τα ΠΠΑ 4 (Μεσογειακός Κήπος), ΠΠΑ 6 (Κήπος Ρόδων),  και ΠΠΑ (Κήπος Νερού), ενώ για το ΠΠΑ 7 (Κήπος Νερού) προβλέπεται περιορισμός της έκτασης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε σχέση με την αρχική μελέτη της Διεύθυνσης Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών καθώς και χρήση μόνον υψηλών σκαμπό και αντίστοιχου ύψους τραπεζιών.

Για τα ΠΠΑ 1 (Κήπος Απογευματινού Ήλιου) και ΠΠΑ 3 (Κήπος Εποχών) δεν προβλέπεται ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Παράλληλα εγκρίθηκε η εκ νέου εκμίσθωση του ΠΠΑ στον Κήπο του Νερού εμβαδού 225 τ.μ., του οποίου η προηγούμενη μίσθωση έληξε στις 9 Ιουνίου του 2017.

Πρόκειται για ένα θέμα που δημιούργησε αντιδράσεις από ενεργούς πολίτες, την αντιπολίτευση, αλλά και μέρος των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Πιο συγκεκριμένα κατά ψήφισαν στην απόφαση οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας Κωνσταντίνος Ζέρβας, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης και Γιώργος Αρβανίτης.

Οι αντιδράσεις επικεντρώνονται στο γεγονός ότι η διοίκηση του δήμου επιλέγει να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα στη νέα παραλία, η οποία μέχρι σήμερα αποτελεί όαση για τους πολίτες, καθώς είναι από τις λίγες τοποθεσίες που έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν, να αθληθούν και να διασκεδάσουν χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένα σημαντικό θέμα, που κατά πολλούς αλλοιώνει τον χαρακτήρα του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, επιλέγεται από τη διοίκηση και το Προεδρείο να συζητηθεί στις 2 τα ξημερώματα.