Με μεγάλη συμμετοχή το 8o Thessaloniki Pride «έγραψε Ιστορία»

Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν χθες για την αγάπη, την αποδοχή και την αλληλεγγύη στην μεγαλύτερη παρέλαση Υπερηφάνειας που έχει γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Το 8o Thessaloniki Pride που ολοκληρώθηκε χθες «έγραψε ιστορία» κάνοντας πιο ορατές τις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ενάντια στις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. 

H διοργάνωση τίμησε με αυτόν τον τρόπο την 50ή επέτειο της εξέγερσης του Stonewall στη Νέα Υόρκη, τους αγώνες που δόθηκαν και τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για μια ζωή ελεύθερη, χωρίς ντροπή και καταπίεση.

Δεκάδες ήταν τα πολύχρωμα πλακάτ και πανό που δήλωναν ότι «η αγάπη είναι αγάπη» και ότι «οι ζωές μας έχουν αξία» ζητώντας δικαιοσύνη για τον Ζακ Κωστόπουλο σε έναν αγώνα διαρκή ενάντια στις ακροδεξιές πολιτικές και τον κοινωνικό αποκλεισμό. 

Να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση μίσους «Straight Pride στην οποία καλούσαν οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» στην πλατεία Αριστοτέλους ματαιώθηκε μετά από κινητοποίηση αντιφασιστικών συλλογικοτήτων που κατέλαβαν την πλατεία με συνθήματα ενάντια στην ομοφοβία και την ακροδεξιά.

Η παρέλαση Υπερηφάνειας αφού κατευθύνθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με μουσική, χορό και συνθήματα κατέληξε στον Λευκό Πύργο όπου ακολούθησε μια μεγάλη γιορτή. 

Δείτε φωτογραφίες από τη χθεσινή παρέλαση.

Κεντρική φωτό: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης