Μ. Ζέρβας: Είδαμε στην πράξη αυτά που αντιμαχόμαστε, καλά κάναμε και μαχόμασταν

Κάποιοι που συμμετείχαμε σε πορείες αλληλεγγύης, καταλήγουμε να βλέπουμε ότι αυτά που πιστεύαμε ότι συνέβαιναν, αυτά που αντιμαχόμασταν, επιβεβαιώνονται και καλά κάναμε και μαχόμασταν, είπε ο δάσκαλος κολύμβησης νηπίων Μάριος Ζέρβας στον ρ/σ "Στο Κόκκινο", για την περιπέτειά του που ξεκίνησε το 2010 και συνεχίζεται ακόμη. Την Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η δίκη, κάλεσμα συμπαράστασης στις 09.00 το πρωί.

«Υπάρχουν και χειρότερες ιστορίες από τη δική μου», είπε ο κ. Ζέρβας, σχολιάζοντας το γεγονός ότι έμεινε 40 ημέρες προφυλακισμένος, λέγοντας ότι απλώς «ελπίζω να έχει αίσιο τέλος ... Με κατηγόρησαν ότι πέταξα μολότοφ» σε αστυνομικό, από αυτούς που σήμερα τον κατηγορούν, όπως είπε.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζέρβας, δάσκαλος κολύμβησης νηπίων στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, είχε συλληφθεί στις 11 Μαρτίου του 2010 σε διαδήλωση της ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ και κατηγορήθηκε για σειρά κακουργημάτων λόγω του νόμου για τις κουκούλες, αν και ο φωτογραφικός φακός που κατέγραψε τη σύλληψή του τον εμφανίζει χωρίς καλυμένο πρόσωπο, αντίθετα με μία εξαιρετικά χαρακτηριστική «ράστα» κόμη. Το σακίδιο το οποίο είχε μαζί του βρέθηκε να περιέχει σαμπουάν, σαγιονάρες, μπουρνούζι, γυαλάκια και σκουφάκι κολύμβησης.
 
Όταν τον μετέφεραν στον ανακριτή, «έφεραν τη δικογραφία μπροστά μου, έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες, είχαν εξεταστεί οι τρεις αστυνομικοί ... το θέμα είναι ότι από τη δική μου πλευρά εξετάστηκε μόνο ένας μάρτυρας», σημείωσε ο κ. Ζέρβας. Στη συνέχεια «προφυλακίστηκα στον Κορυδαλλό, μετά από πέντε ημέρες κράτησης στη ΓΑΔΑ».
 
Παρά το ότι πέρασαν πάνω από επτά χρόνια «δεν έχει γίνει δικαστήριο μέχρι τώρα, είναι η πρώτη φορά που πάμε να δικαστούμε  ... ελπίζουμε να δικαστούμε, να τελειώνει πια αυτό το πράγμα, τόσο εμένα όσο και τους ανθρώπους γύρω μου», ανέφερε για την προγραμματισμένη για την Δευτέρα δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.
 
Το γιατί δεν έγινε μέχρι σήμερα η δίκη «δεν το γνωρίζω ... το μόνο που ξέρω είναι ότι όλες οι δίκες που έχουν να κάνουν με την περίοδο εκείνη και συγκεκριμένα με την ημέρα εκείνη (υπήρχαν 10 συλλήψεις) έχουν όλες λάβει ένα τέλος, και μάλιστα αίσιο», όπως ανέφερε.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι με την αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, καταργήθηκε ο «κουκουλονόμος», κάτι που έχει άμεση σχέση με την υπόθεση του κ. Ζέρβα. «Βάσει αυτού του νόμου, αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκα γίνονταν αυτόματα κακουργήματα ... μέσω του ίδιου νόμου προφυλακίστηκα».
 
Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποιο μήνυμα που ο ίδιος θα ήθελε να στείλει, αρκέστηκε να πει ότι «ήταν μία εμπειρία που την ακούμε να συμβαίνει, γύρω μας. Κάποιοι άνθρωποι έχουν συμμετάσχει σε πορείες αλληλεγγύης, σε κρατούμενους, κτλ ... καταλήγουμε να βλέπουμε ότι αυτά που πιστεύαμε (σ.τ.σ. ότι συνέβαιναν), αυτά τα οποία αντιμαχόμασταν, επιβεβαιώνονται και καλά κάναμε και μαχόμασταν. Είναι αυτή η στιγμή που λες "υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου, δεν θα μου τύχει ποτέ" αλλά τελικά να που συμβαίνει».

Ακούστε την συνέντευξη εδώ