Κλινικά νεκρή η 18χρονη στην Πετρούπολη, από το χέρι του πατέρα της

Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι ισχυρές ενδείξεις των αστυνομικών αρχών και της πυροσβεστικής, ότι η φωτιά στην Πετρούπολη πριν δύο ημέρες (βλ. δημοσίευμα στο Μωβ) ήταν εμπρησμός, με στόχο να αποκρυβεί δολοφονική επίθεση του πατέρα εναντίον της νεαρής κόρης του. Πρόκειται ακόμα για ένα έγκλημα ενδοοικογενειακής βίας, ακόμα απεχθέστερο από τα συνήθη απεχθή.

Γράφει η Σίσσυ Βωβού για το tomov.gr

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να σπάσουν την κλειδωμένη πόρτα του φλεγόμενου διαμερίσματος και αμέσως εντόπισαν 2-3 διαφορετικές εστίες στο σαλόνι, κάτι που, σύμφωνα με την πείρα τους, φανέρωνε εμπρησμό.

Αναφέρεται σε δημοσιεύματα ότι οι τσακωμοί και οι φωνές στο σπίτι ήταν πολύ συχνοί και έτσι στις αρχές Αυγούστου κιόλας η σύζυγος δεν άντεξε άλλο, πήρε τον 13χρονο γιο τους και έφυγαν από το σπίτι, πηγαίνοντας στο πατρικό της στην Κέρκυρα. Πίσω έμεινε αναγκαστικά η 18χρονη κόρη με τον πατέρα, αφού σπούδαζε στην Αθήνα. Η κοπέλα βίωσε όλη την εκδικητική μανία του πατέρα εναντίον της μητέρας, και της ίδιας ως «συνεργού».

Το ζευγάρι είχαν πάρει διαζύγιο πριν 5 χρόνια, όπως κατέθεσε η σύζυγος στους αστυνομικούς, όμως για χάρη των παιδιών πάντα επέστρεφε και προσπαθούσαν να ζήσουν μαζί ξανά και ξανά, μέχρι που στις αρχές του Αυγούστου όπου έφτασε και πάλι στο απροχώρητο, και έφυγε.

Έκτοτε, ο σύζυγος τηλεφωνούσε διαρκώς στην πρώην γυναίκα του και της ζητούσε να επιστρέψει. Η 18χρονη κόρη, όμως, άκουγε όσα έλεγε ο πατέρας της, και θέλησε να σώσει τη μητέρα της στέλνοντας ένα μήνυμα στο κινητό που έλεγε: «Μην τον πιστεύεις, δεν αλλάζει αυτός. Μην γυρίσεις πίσω θα σε σκοτώσει!».

«Την περασμένη Δευτέρα, αναφέρεται σε δημοσίευμα στο News 247,  «ο πατέρας έψαξε το κινητό της κόρης του και ανακάλυψε το μήνυμά της προς την μητέρα της με αποτέλεσμα να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και να ξεσπάσει όλη του την οργή πάνω της. Αυτό το γεγονός, συν ο μόνιμος τσακωμός που είχε το τελευταίο διάστημα με την κόρη του, που δεν ενέκρινε την σχέση της με ένα αγόρι επειδή είχε καταγωγή από την Αλβανία, όπλισαν τα χέρια του και έγινε παιδοκτόνος.

Μάλιστα, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το κορίτσι ήταν ώρα υποξυγονωμένο και είχε στραγγαλιστεί. Πήγε στο δωμάτιό της, την τραυμάτισε με μαχαίρι στον λαιμό, το στήθος και το χέρι, την στραγγάλισε και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι.

Επίσης σε πολλά δημοσιεύματα και τηλεοπτικές εκπομπές αναφέρεται ότι συχνά γείτονες άκουγαν την κοπέλα να καλεί σε βοήθεια. Επίσης, ότι σε τσακωμούς τις προηγούμενες ημέρες είχαν ακούσει τον πατέρα να απειλεί την κοπέλα ότι θα της βάλει φωτιά.

«Το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο πατέρας βρέθηκε αργότερα ματωμένο μέσα στο σπίτι από τους αστυνομικούς.

Η κατάσταση της κόρης του ήταν τόσο σοβαρή που στο Νοσοκομείο χρειάστηκε οι γιατροί να της κάνουν ανάνηψη και έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή, όμως σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουν οι Αρχές από τους γιατρούς τα νέα είναι ακόμα πιο τραγικά αφού μόνο με ένα θαύμα θα γλιτώσει την ζωή της η 18χρονη που θεωρείται σχεδόν κλινικά νεκρή με μόλις 5-10% πιθανότητες…»

Φαίνεται ότι ο θύτης σκότωσε το λάθος μέλος της οικογένειας, αφού ο σκοπός του ήταν να σκοτώσει τη γυναίκα του, κάτι που είχε μάλιστα, όπως φαίνεται, προετοιμάσει. Δυστυχώς  για πολλοστή φορά διαβάζουμε και ακούμε «οικογενειακή τραγωδία», αντί για έγκλημα έμφυλης βίας, όπως είναι στην πραγματικότητα. Το βασικό βέβαια είναι η ανθρώπινη ζωή που αφαιρείται, όμως όταν αυτό ντύνεται με ιδεολογικό περιτύλιγμα που βάζει στο ίδιο τσουβάλι θύτη και θύμα, απλώς προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο φόνο, που δυστυχώς, όπως δείχνει η ειδησεογραφία, δεν αργεί.

Η αλληλεγγύη της κοινωνίας αλλά και η κρατική μέριμνα για τις γυναίκες με χρόνια προβλήματα κακοποίησης είναι σημαντικοί παράγοντες για την μείωση των εγκλημάτων έμφυλης βίας, μέχρι την εξάλειψή τους. Σε κάποιες χώρες έχει ήδη αρχίσει συστηματική δουλειά για την στήριξη αυτών των γυναικών. Σημαντικός νόμος ψηφίστηκε από ο κοινοβούλιο του Ισπανικού Κράτους, με βάση τον οποίο διατίθεται ένα δισ. ευρώ σε 5 χρόνια για την υποστήριξη των γυναικών που βρίσκονται σε κατάσταση χρόνιας ενδοοικογενειακής βίας. Χρειάζονται βέβαια πολύ περισσότερα και σε χρήμα και σε φροντίδα από πλευράς των θεσμών της πολιτείας.