in , ,

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια στη Θεσσαλονίκη- «Οι καθηγητές δεν θα γίνουμε δούλοι»

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια στη Θεσσαλονίκη- «Οι καθηγητές δεν θα γίνουμε δούλοι»

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησε το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής που έχει καταθέσει στο ΣτΕ η Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας, με την οποία ζητά την ακύρωση των διατάξεων με τις οποίες το ελάχιστο ωρομίσθιο καθηγητή σε φροντιστήριο καθορίζεται στα 6,70 ευρώ μικτά.

«Η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται σε ένα πλαίσιο κινητοποιήσεων που έχει ξεκινήσει το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών θέλοντας έτσι να προσβάλει την προσφυγή στο ΣτΕ της Ομοσπονδίας Φροντιστών πανελλάδικά η οποία στρέφεται κατά του νόμου 4415 του 2016, όπου ορίζεται το ωράριο λειτουργίας των εκπαιδευτικών» εξηγεί μιλώντας στο alterthess.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Γιώργος Παπαγιάννης .

«Από το 2012 που έχουμε μπει στα μνημόνια και γίνεται ακατόρθωτη πλέον η υπογραφή μιας συλλογική σύμβασης μέχρι και το 2016, το καθεστώς εργασίας στα φροντιστήρια είναι έωλο. Η σύμβαση εργασίας ήταν αυτή που όριζε το πλήρες ωράριο εργασίας, τις μέρες αργίες, την αμοιβή των ενημερώσεων κ.α.. Όλο αυτό μετά την αδυναμία υπογραφής σύμβασης ήταν στον αέρα και δεχτήκαμε λυσσαλέα επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα που παγίωσε στη συνέχεια και κάποια πράγματα» συμπληρώνει. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, με την προσφυγή, αυτό που επιδιώκουν οι εργοδότες ειναι να διατηρήσουν το μνημονιακό καθεστώς. «Προσβάλλοντας το 21 ώρες πλήρους απασχόλησης, αυτό που ισχύει για τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου τομέα όχι μόνο στην Ελλαδα αλλά και στο εξωτερικό, θα έχει ως αποτέλεσμα το ωρομίσθιο των εκπαιδευτικών να πέσει στα 3,5 ευρώ. Προ μνημονίων το ωρομίσθιο ενός εκπαιδευτικού με ένα έτος προϋπηρεσία χωρίς παιδιά ήταν στα 10 ευρώ μεικτά. Στη συνέχεια έπεσε στα 6 και τώρα θέλουν να το καθιερώσουν στα 3,5» προσθέτει για να καταλήξει:.«Από τα μνημόνια κάποιοι έχουν επωφεληθεί και φαίνεται ποιοι. Έχουμε μία υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων και υπερσυσσώρευση εις βάρος τους».

Η πορεία θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης που οι εκπαιδευτικοί θα ζητήσουν την παρέμβαση της κυβέρνησης (Το Δημόσιο είναι αντίδικος στη προσφυγή των φροντιστηριαρχών) στο συγκεκριμένο θέμα. 

Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών διεκδικεί:
– Να απορριφθεί άμεσα η κατάπτυστη προσφυγή της ΟΕΦΕ.
– Κλαδική Σύμβαση στα φροντιστήρια, υποχρεωτική για όλους, με υποχρεωτικές αυξήσεις στους μισθούς και τα ωρομίσθια.
– Καμιά ανοχή στη μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Να πληρώνονται όλα τα δώρα και τα επιδόματα.
– Μετατροπή της σύμβασης εργασίας σε αορίστου χρόνου αυτόματα, μετά από δύο χρόνια εργασίας στον ίδιο εργοδότη» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΜΕΘ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Σ. Καρασαρλίδου υποψήφια δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης με την «Εργατική Αντεπίθεση»

Απ. Καψάλης: Βλέποντας τους μετανάστες ως «εισβολείς», τους απαξιώνουμε ως εργάτες