Κατέληξε ο συμβασιούχος που τραυματίστηκε στις 2 Ιουλίου στον ΧΥΤΑ Μαυρορράχης

Την τελευταία του πνοή άφησε, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ο 45χρονος συμβασιούχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά, την περασμένη Κυριακή 2 Ιουλίου, στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Τον θάνατο του 45χρονου επιβεβαίωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ιατρικές πηγές του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου νοσηλευόταν, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Η κατάσταση της υγείας του είχε εξαρχής χαρακτηρισθεί εξαιρετικά κρίσιμη.

Η κηδεία του άτυχου άνδρα, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, έγινε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Συκεών.

Υπενθυμίζεται ότι το ατύχημα συνέβη στις 10:30 μ.μ. της Κυριακής 2 Ιουλίου κατά τη διάρκεια της βραδινής βάρδιας του συμβασιούχου εργαζόμενου έξω από το ΧΥΤΑ Μαυροράχης όταν το ρυμουλκό με τα συμπιεσμένα απορρίμματα τον καταπλάκωσε με αποτέλεσμα να υποστεί μεταξύ άλλων κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το εργατικό δυστύχημα έξω από το ΧΥΤΑ ανέδειξε μια συνολική δυσλειτούργια του συστήματος αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και ένα ασαφές πλαίσιο λειτουργίας το οποίο ακολουθείται εδώ και χρόνια από τον Δήμο Θεσσαλονίκης (δείτε σχετικά εδώ).