Κατάληψη της πρυτανείας από φοιτητές- Μιλούν στο alterthess φοιτητές, ο Γ. Παντής και ο θερμαστής, Γ. Καραγατσίδης

Κατάληψη πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή φοιτητές της σχολής Ψυχολογίας στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ ενώ σήμερα έχουν προγραμματιστεί γενικές συνελεύσεις και σε άλλες σχολές όπου αναμένεται να πάρουν αποφάσεις στην ίδια κατεύθυνση. Όπως αναφέρουν φοιτητές η κατάληψη που θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή έχει στόχο την έκφραση της έντονης διαμαρτυρίας των φοιτητών για τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων και τα προβλήματα που έχουν ήδη προκύψει στην λειτουργία της σχολής τους. Στη σχολή τους όπως και σε ολα τα κτίρια του ιδρύματος δεν υπάρχει θέρμανση καθώς έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι μόνιμοι υπάλληλοι του τεχνικού προσωπικού. Επίσης οι φοιτητές διαμαρτύρονται τονίζοντας ότι στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται η επέκταση του μέτρου των διαθεσιμοτήτων -απολύσεων και για το 40% των μελών ΔΕΠ, σχέδιο που αν προχωρήσει θα έχει ως επίπτωση της συγχώνευση -κατάργηση σχολών. Έξω από το κτίριο διοίκησης έχει αναρτηθεί πανό στο οποίο αναγράφεται "Ενάντια σε απολύσεις-διαθεσιμότητες και στην διάλυση της δωρεάν εκπαίδευσης-Νόμος είναι οι ανάγκες των φοιτητών". 

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή οι φοιτητές μετά από απόφαση της χθεσινής συνέλευσης που πραγματοποίησαν θα προχωρήσουν και σε κατάληψη της σχολής τους. 

Το alterthess βρέθηκε στο σημείο και συνομίλησε με φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους για την κατάσταση και τις συνέπειες της διαθεσιμότητας στο Ιδρυμα αλλά και με τον Αντιπρύτανη, Γ. Παντή ο οποίος χθες απέστειλε επιστολή που γνωστοποιούσε το πρόβλημα της θερμανσης στο πανεπιστήμιο.

Στη κάμερα του alterthess μιλά ο Χρήστος, φοιτητής Ψυχολογίας του ΑΠΘ

Στη κάμερα του alerthess μιλά ο Γ. Καραγατσίδης, μοναδικός θερμαστής του Ιδρύματος, ο οποίος είχε στείλει την επιστολή που προειδοποιούσε πως με τη διαθεσιμότητα των μελών του τεχνικού συνεργείου το ΑΠΘ θα μείνει παγωμένο.

Στη κάμερα του alerthess μιλά ο Αντιπρύτανης του Ιδρύματος Γιάννης Παντής