Καταλήψεις σε αμαξοστάσια των δήμων από συμβασιούχους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

Με καταλήψεις στα αμαξοστάσια δήμων του νομού Θεσσαλονίκης συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, μετά την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, που κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεών τους. Εξαιτίας των καταλήψεων δεν μπορούν να βγουν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους της πόλης για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Οι συμβασιούχοι, οι οποίοι διεκδικούν σταθερή και μόνιμη εργασία και νομοθετική ρύθμιση για τη νομιμοποίησή τους, είχαν προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, η οποία όμως αναβλήθηκε.

Αντίθετα, προχώρησαν σε καταλήψεις όλων των χώρων του κεντρικού δήμου, στο αμαξοστάσιο, το ΣΜΑ Πυλαίας και τις εποπτείες, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, οι συμβασιούχοι επέτρεψαν να βγουν στους δρόμους μόνο τρία μικρά απορριμματοφόρα για τα νοσοκομειακά απόβλητα. Επίσης, κυκλοφορεί ένα αυτοκίνητο για τη διανομή των τροφείων τους παιδικούς σταθμούς, ένα λεωφορείο που μεταφέρει τους εθελοντές στα καμπ των προσφύγων και τέσσερα αυτοκίνητα μεταφοράς των ΑΜΕΑ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ