in

Κάλεσμα αλληλεγγύης στο Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Κάλεσμα αλληλεγγύης στο Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Κάλεσμα αλληλεγγύης απευθύνει το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα της δίκης της 23 Οκτώβρη, που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 το πρωί στο κτίριο 2 της Ευελπίδων. Στις 23 Οκτώβρη εκδικάζεται η μήνυση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα εναντίον αστυνομικών που εισέβαλαν στα γραφεία του καικακοποίησαν μέλη του στις 5/5/2010.

Τα γεγονότα όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση του Δικτύου έχουν ως εξής:

Το πρωί της 5 Μάη 2010 πραγματοποιείται ένα από τα πιο μαζικά συλλαλητήρια των τελευταίων δεκαετιών ενάντια στο πρώτο Μνημόνιο. Στο περιθώριο της διαδήλωσης, λαμβάνει χώρα ο εγκληματικός εμπρησμός της Μαρφίν στη Σταδίου.Υπό το σοκ της τραγωδίας με τους τρεις νεκρούς, η διαδήλωση σταματά και ο κόσμος αρχίζει να διαλύεται. Νωρίς το απόγευμα, κι ενώ επικρατεί σχετική ηρεμία στα Εξάρχεια, άνδρες της Ομάδας Δ περνάνε από την οδό Τσαμαδού και σταματάνε μπροστά στον αριθμό 13, όπου βρίσκονται τα γραφεία του Δικτύου και το Στέκι Μεταναστών. Χωρίς προφανή αφορμή, εισβάλλουν στο χώρο των γραφείων, σπάζουν πόρτες και τζάμια, κι επιτίθενται σε μέλη του Δικτύου που βρίσκονται στο χώρο, τα οποία και κακοποιούν βάναυσα. Μετά από λίγα λεπτά η συμμορίτικη επιδρομή τελειώνει και οι Δελτάδες αποχωρούν. Όλα τα περιστατικά τεκμηριώνονται από φωτογραφικό υλικό και ιατροδικαστικές εκθέσεις.

«Η εξιστόρηση των γεγονότων δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η επιδρομή στα γραφεία του Δικτύου ήταν μια απολύτως ηθελημένη τραμπούκικη εκφοβιστική ενέργεια Οι Δελτάδες και ξέρανε πού βρίσκονταν και βρίσκονταν σε καθεστώς νηφαλιότητας. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και άλλες φορές στο παρελθόν τα γραφεία του Δικτύου και το Στέκι Μεταναστών έχουν γίνει στόχος αστυνομικών επιθέσεων.» αναφέρει το Δίκτυο στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Είναι περιττό να πούμε ότι εμείς δεν έχουμε τρομοκρατηθεί, δεν τρομοκρατούμαστε και δεν θα τρομοκρατηθούμε. Νομίζουμε όμως το ζήτημα της αστυνομικής επιδρομής στο Δίκτυο έχει ευρεία πολιτική σημασία. Εντάσσεται σε ένα πλαίσιο όξυνσης της κρατικής καταστολής, ιδεολογικής νομιμοποίησης της κρατικής τρομοκρατίας και υιοθέτησης συμμορίτικων λογικών από τα σώματα ασφαλείας -των οποίων η διαπλοκή με τη Χρυσή Αυγή αποτελεί ένα μόνο μέρος. Αυτή η πορεία προς ένα ιδιότυπο καθεστώς έκτακτης ανάγκης είναι παράλληλη με τη μνημονιακή καταστροφή του κοινωνικού πλούτου. Η “δημοκρατία του ροπάλου” είναι αναγκαία προϋπόθεση για να επιβληθεί η μαζική εξαθλίωση.»

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδεχτούμε ότι τραμπούκικες αστυνομικές πρακτικές όπως η επιδρομή στο Δίκτυο, μπορούν να γίνουν ανεκτές. Δεν πρέπει ούτε στιγμή να συμβιβαστούμε με την κρατική τρομοκρατία. Αν η απαίτηση για την ποινική τιμωρία των αστυνομικών είναι απολύτως αναγκαία μιας και η ατιμωρησία οδηγεί στην αποθράσυνση, εντούτοις, δεν είναι αρκετή. Αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρατικής καταστολής δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς πολιτική σύγκρουση μαζί της, χωρίς έμπρακτη αλληλεγγύη σε κάθε κομμάτι του κινήματος που βρίσκεται κάθε φορά στο στόχαστρο.» καταλήγει το Δίκτυο και καλεί κάθε συλλογικότητα του ανταγωνιστικού κινήματος να εκφράσει την αλληλεγγύη της στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Είναι ο φασισμός ψυχολογική ασθένεια;

Παρουσίαση του «’55» του Θωμά Κοροβίνη