in

Κ. Ιγγλέζη: Αναγκαία η κοινωνική κινητοποίηση για το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος 53.000 στρεμμάτων στη Σιθωνία

Κ. Ιγγλέζη: Αναγκαία η κοινωνική κινητοποίηση για το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος 53.000 στρεμμάτων στη Σιθωνία

Λαίκη συνέλευση πραγματοποιήθηκε στον Αγ. Νικόλαο Χαλκιδικής για το θέμα της διεκδίκησης δασικής έκτασης 53.000 στρεμμάτων από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος και την ΣΕΚΑ Α.Ε. του ομίλου Βαρδινογιάννη. Στην συνέλευση παρεβρέθηκε η βουλευτής Χαλκιδική του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγλλέζη.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση “η υπόθεση αυτή διαρκεί εδώ και 40 χρόνια, με το Ελληνικό Δημόσιο να έχει ασκήσει αγωγή κατά της Μονής και της ΣΕΚΑ από το 1980. Η υπόθεση αυτή θα εκδικαστεί πρωτόδικα στις 17 Σεπτεμβρίου, δηλαδή 34 ολόκληρα χρόνια μετά την αγωγή” και συνεπώς “Η επικείμενη δικαστική απόφαση θα καθορίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης, γεγονός που θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή των κατοίκων, θέτοντας υπό κίνδυνο το δημόσιο χαρακτήρα του δάσους και το ζωτικό χώρο της περιοχής”.

Η Κατερίνα Ιγγλέζη έχει καταθέσει – μαζί με τις βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Η. Διώτη, Π. Δριτσέλη και Σ. Σακοράφα – ερώτηση (http://www.parliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=7ae34a79-cc1c-4a1e-8d67-35202f4c2077) προς τα αρμόδια Υπουργεία χωρίς ωστόσο να λάβουν συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Η Κατερίνα Ιγγλέζη τόνισε τη σημασία της κοινωνικής κινητοποίησης, καλώντας τους πολίτες να ενημερωθούν και να συμμετέχουν στις δράσεις που οργανώνονται. Επισήμανε επίσης, ότι το θέμα είναι πολιτικό και πρέπει να διευθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα χρησιμοποιήσει τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα για τη νομοθετική επίλυση του θέματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο Γιώργος Τράγκας στην αγκαλιά της Μέρκελ. Του Γ. Ανανδρανιστάκη

Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας: 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου