Ημέρα απολύσεων στον ΔΟΛ

Χωρίς «Τα Νέα» και «Το Βήμα» ξεκινά η «νέα εποχή» στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Η ημερήσια εφημερίδα από την Παρασκευή δε θα βρίσκεται στα περίπτερα μετά την προσωρινή αναστολή της έκδοσής της, ενώ σταμάτησε και η λειτουργία των sites του ομίλου. Δεν θα κυκλοφορήσει ούτε το Κυριακάτικο Βήμα και ενώ οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν να υπογράφουν τις απολύσεις τους. 

Αναστολή των εκδόσεων και της λειτουργίας των sites

Η νέα ιδιοκτησία της εταιρείας (Alter Ego) του Βαγγέλη Μαρινάκη, αποφάσισε να αναστείλει για ένα διάστημα τις εκδόσεις των δύο εφημερίδων του Συγκροτήματος (ΝΕΑ και ΒΗΜΑ), ενώ τεχνικοί και νομικοί λόγοι, οδήγησαν στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας και των sites.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι έφτασαν στην οδό Μιχαλακοπούλου για να υπογράψουν τις απολύσεις τους, με τη διαδικασία να κινείται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς. Δημοσιογράφοι, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό σχημάτισαν ουρά έξω από το κτίριο έχοντας να αντιμετωπίσουν εκτός των άλλων και τον καύσωνα.

 

Τα ΝέαEUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ

«Νέα εποχή»

Με πρωτοσέλιδο άρθρο τους «Τα Νέα» και τίτλο «Νέα εποχή» (φιλοξενείται και στα site του Συγκροτήματος) αναγγέλθηκε η μετάβαση στη νέα κατάσταση.

Μετά από μια μακρά και επίπονη δοκιμασία ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη από σήμερα αλλάζει σελίδα για να περάσει το συντομότερο σε μια νέα εποχή με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Με την υπογραφή των συμβάσεων μεταβίβασης εκ μέρους της Ειδικής Διαχείρισης στη νέα εταιρεία του Ευάγγελου Μαρινάκη τελειώνει ένας ολόκληρος κύκλος ζωής που έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην Ιστορία του τόπου. Η νέα εποχή για "Τα Νέα", "Το Βήμα" και τα άλλα μέσα ενημέρωσης του Οργανισμού θα ξεκινήσει εντός ολίγων ημερών ώστε με ασφάλεια να κινηθεί στο μέλλον. Θα απαιτηθεί αυτή η αναγκαία απουσία προκειμένου να διευθετηθούν πρακτικά και τεχνικά ζητήματα απολύτως απαραίτητα. Ανήκουν εύσημα και αναγνώριση σε όσους έφεραν όρθιο τον ΔΟΛ έως εδώ και είναι πολλοί, αλλά πρωτίστως η τιμή ανήκει στους χιλιάδες των αναγνωστών μας που μας στήριξαν σε όλες τις εποχές. Προσβλέπουμε με αισιοδοξία στη νέα εποχή που θα ξεκινήσει σύντομα για το μακρύ ταξίδι στο μέλλον.

ΕΣΗΕΑ-ΕΣΠΗΤ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων «διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία που υφίστανται σήμερα (σ.σ. 10/08) οι συνάδελφοι περιμένοντας να υπογράψουν την απόλυσή τους. Είναι τουλάχιστον λυπηρό άνθρωποι που πρόσφεραν τόσα πολλά για δεκαετίες και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο. Παρόλα αυτά, ελπίζουμε ότι η νέα εποχή που σήμερα ξεκινάει, θα είναι ένα ταξίδι σε γαλήνιες θάλασσες προς όφελος των εργαζομένων αλλά και της κοινής γνώμης» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τουςΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ

10/8/2017

Πηγή: efsyn.gr

Φωτογραφία:  EUROKINISSI