Η Θετική Φωνή αποχαιρετά τον Ζακ

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας "Θετική Φωνή" αποχαιρετά τον Ζακ Κωστόπουλο. "Ζακ, οι άνθρωποι της Θετικής Φωνής, οι φίλοι, οι συνεργάτες, οι συνοδοιπόροι σου, σε αποχαιρετούμε με την υπόσχεση και το πείσμα ότι θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν η ζωή σου, η δύναμη και οι αδυναμίες σου", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Ας μιλήσουμε για τον Ζακ

Ας μιλήσουμε για τον αεικίνητο ακτιβιστή που βγήκε μπροστά με θάρρος για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, τους ανθρώπους που ζούμε με HIV, τους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών.

Ας μιλήσουμε για τη σπίθα του πνεύματος, τον τρόπο σκέψης και τη στάση ζωής του για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισονομία ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου, τη φυλή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό του κάθε ανθρώπου.

Ας μιλήσουμε για τον αιχμηρό λόγο του απέναντι στο στιγματισμό, τα στερεότυπα και τις ηθικολογικές προσεγγίσεις που ωθούν τους ανθρώπους σε ένα σπιράλ περιθωριοποίησης και κάνουν δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στο θύτη και στο θύμα.

Ζακ, οι άνθρωποι της Θετικής Φωνής, οι φίλοι, οι συνεργάτες, οι συνοδοιπόροι σου, σε αποχαιρετούμε με την υπόσχεση και το πείσμα ότι θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν η ζωή σου, η δύναμη και οι αδυναμίες σου".