Εργατικό δυστύχημα στα Διαβατά - 57χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 8.30 το πρωί της Πέμπτης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, που 57χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση εργασιών σε κατασκευαστική εταιρεία της περιοχής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές αρχές, το δυστύχημα συνέβη όταν μεταλλική δοκός έπεσε στο κεφάλι του άτυχου τεχνίτη.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά φαίνεται ότι θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες ο 57χρονος έχασε τη ζωή του ερευνώνται.

ΕΚΘ: Να εξεταστούν τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος στα Διαβατά

Τη βαθύτατη θλίψη του για τον θανάσιμο τραυματισμό του 57χρονου τεχνίτη, σήμερα το πρωί, εν ώρα εργασίας σε κατασκευαστική εταιρεία στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ) και δίνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου άντρα. 

Τονίζει, ότι τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατό του και προσθέτει ότι "είναι ζήτημα ζωής και ασφάλειας η δημιουργία και η απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων προστασίας των εργαζομένων και των μέτρων υγιεινής στους χώρους εργασίας, τόσο από την πλευρά της εργοδοσίας, όσο και από την πλευρά των εργαζομένων οι οποίοι θα πρέπει να αρνούνται την έκθεση τους σε κίνδυνο". 

Κλιμάκιο του Ε.Κ.Θ, μαζί με μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Μακεδονίας - Θράκης θα επισκεφτούν αύριο το πρωί την κατασκευαστική εταιρεία, όπου συνέβη το εργατικό δυστύχημα.