Ένταση έξω από το Ι. Βελλίδης μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών-Τραυματισμένος από γκλομπ διαδηλωτής

Ένταση επικράτησε στην διαμαρτυρία των πρωτοβάθμιων σωματείων και αριστερών οργανώσεων έξω από το συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης την Παρασκευή το απόγευμα όταν άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές.  Έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων από τη διμοιρία των ΜΑΤ η οποία παράλληλα χτύπησε με τα γκλομπ τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να τραυματιστεί στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Να σημειωθεί ότι ο υπεύθυνος της διμοιρίας καλούσε τους άνδρες των ΜΑΤ να σταματήσουν την επίθεση χωρίς όμως αυτοί να ακολουθούν την εντολή. 

Η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, και την ομιλία τους στο 2ο Thessaloniki Summit 2017 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος  στο οποίο χορηγοι μεταξύ άλλων είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η Ελληνικός Χρυσός και τα ΕΛ.ΠΕ.

 

Διαμαρτυρία έξω από το συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης πραγματοποίσαν και μέλη του κινήματος ενάντια στις εξορύξες χρυσού διαμαρτυρόμενοι για την συνέχιση της καταστροφής του βουνού Κάκαβος στις Σκουριές από την δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός. 

Σταυρούλα Πουλημένη