Ένα παλιό δισκοπωλείο μας λέει ότι το βινύλιο δεν πέθανε

«Αυτός ο δίσκος είναι δύσκολος» μας λέει ο Άρης Κουίνογλου μόλις μπαίνουμε στο δισκοπωλείο «ΠΟΠ» ένα από τα παλαιότερα δισκοπωλεία της Θεσσαλονίκης και δυστυχώς από τα λίγα που έχουν απομείνει. Με τη λέξη δύσκολος οι δισκοπώλες αναφέρονται στην μανιώδη αναζήτηση σπάνιων δίσκων και το στοίχημα που θέτουν στον εαυτό τους να βρουν κάτι δυσεύρετο, κάτι που μόλις αποκτηθεί και παίξει στο πικάπ θα ξαναφέρει την χαρά εκείνου του μικρού παιδιού που θυμάται το τακ της βελόνας πριν την έναρξη του τραγουδιού. 

Ολόκληρη η ζωή του δισκοπωλείου περισσότερο από μια προσπάθεια βιοπορισμού είναι ένα παιχνίδι αναζήτησης στην ιστορία των πιο πρόσφατων αλλα και παλαιότερων μουσικών ηχογραφημάτων. Οι δίσκοι βινυλίου με ιστορία μεγαλύτερη του ενός αιώνα προσπαθούν  να αναβιώσουν τη δική τους ζωή και να φέρουν ξανά τις θύμησες των τραγουδιών και των εμπειριών που τα συνόδευαν.

Ο  κ. Άρης,  διηγείται την ιστορία του δισκοπωλείου και την περιπέτεια των δίσκων, μας ξεναγεί στους θησαυρούς που κρύβονται στα ράφια του και  μιλά για το πάθος μικρών και μεγάλων που επιστρέφουν σε ένα βινύλιο που και το ίδιο .... μιλάει!

Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Πουλημένη

Video: Θεόφιλος Καλαϊτζίδης