«Ένα δείγμα DNA από μόνο του δεν αρκεί»

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη, ενώπιον του Πενταμελούς Eφετείου της Αθήνας η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και οπλοκατοχή.

Στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα από αλληλέγγυους φίλους και συγγενείς των δύο κατηγορουμένων, αλλά και υπό την επιτήρηση ισχυρής αστυνομικής δύναμης, κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου ο μάρτυρας αστυνομικός, παρουσία του οποίου εντοπίστηκαν τα ευρήματα, οι γονείς και οι θείοι των δύο νεαρών κατηγορουμένων, αλλά και ο σύντροφος της Ηριάννας, Κωνσταντίνος, με τον οποίο η νεαρή γυναίκα έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης στο Μεταγωγών όταν ήταν κρατούμενη.

Ηριάννα και Περικλής βρέθηκαν κατηγορούμενοι μετά το δείγμα DNA που βρέθηκε σε γεμιστήρα όπλου, που εντοπίστηκε μαζί με σφαίρες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

«Ένα δείγμα DNA ούτε καταδικάζει ούτε αθωώνει. Από μόνο του δεν αρκεί», ήταν το σχόλιο του προέδρου της έδρας του δικαστηρίου.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο πατέρας του Περικλή ανέφερε ότι ο γιος του, σε συνομιλία που είχε μαζί του, του αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή του στους Πυρήνες ενώ η μητέρα του πρόσθεσε: «Το παιδί μου σέβεται την ανθρώπινη ζωή. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο».

«Τι να πω για τους στόχους και τα όνειρα της Ηριάννας; Ήθελε να σπουδάσει, τελείωσε το μεταπτυχιακό της και πήγαινε για το διδακτορικό» είπε η μητέρα της κατηγορουμένης και προσέθεσε: «Ήταν σοκ για μας και άδικο για την ίδια. Βοηθούσε τους πάντες. Δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει σχέση με όσα την κατηγορούν».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο σύζυγος της Ηριάννας, ο οποίος χαρακτήρισε αδιανόητο και παράλογο να βρίσκεται η Ηριάννα κατηγορούμενη για κάτι που ο ίδιος έχει αθωωθεί.

Ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του:

«Στο σπίτι μου δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα που να μας συνδέει με την οργάνωση. Οδηγήθηκα σε μία δίκη που κράτησε δύο χρόνια, και εξευτέλισε τη δικογραφία. Ο εφέτης ανακριτής είχε το θάρρος να μην προφυλακίσει ούτε την Ηριάννα ούτε τον Περικλή και τους προστάτευσε μάλιστα, αφού δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία τους. Εγώ αθωώθηκα. Δεν προέκυψε ποινικό ενδιαφέρον στις φιλικές σχέσεις μου με δύο εκ των κατηγορουμένων από τους Πυρήνες της Φωτιάς και τώρα ερχόμαστε να ακούσουμε ότι μέλος της οργάνωσης είναι η Ηριάννα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Μαΐου.

Πηγή: efsyn.gr