Εμπρηστική επίθεση ακροδεξιών στην Αφγανική κοινότητα

Επίθεση δέχθηκαν τα γραφεία της Αφγανικής κοινότητας στη Χαλκοκονδύλη 35 στην Αθήνα, σύμφωνα με καταγγελία της Αφγανικής κοινότητας στο facebook. Η επίθεση έγινε μετά τη 1 το μεσημέρι από αγνώστους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άγνωστοι, μπήκαν στο κτίριο της οδού Χαλκοκονδύλη 35 και αφού ανέβηκαν στον 5ο όροφο περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό την είσοδο και έβαλαν φωτιά. Από την εμπρηστική επίθεση προκλήθηκαν καταστροφές σε τοίχους, σε υπολογιστές και σε γραφεία. 

Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση ανέλαβε η ακροδεξιά οργάνωση «Κρυπτεία» με τηλεφώνημα στην εφημερίδα το "Έθνος".

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε πραγματοποιήθει απειλητική επίσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στα Εξάρχεια. 

Να σημειωθεί ότι η ίδια ακροδεξιά οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης τον περασμένο Νοέμβριο στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ από το Αφγανιστάν. 

Τον αποτροπιασμό, την καταδίκη του αλλά και την αποφασιστικότητά του απέναντι στην ακροδεξιά βία και απειλή, εκφράζει ο δήμος Αθηναίων για τη σημερινή επίθεση στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας, στην οδό Χαλκοκονδύλη.

 ΚΕΕΡΦΑ: Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις προκλήσεις να περάσουν

"Από τύχη δεν υπήρξε νεκρός στην εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας από φασιστική συμμορία, παρακλάδι της Χρυσής Αυγής. Ο άνθρωπος που εργάζεται εκεί δεν είχε πάει ακόμη. Ο χώρος ο οποίος καταστράφηκε δεν είχε καμία διέξοδο δεν περίπτση εγκλωβισμού. Την φωτιά αντιλήφθηκε ένοικος ο οποίος την εσβησε. Οι φασ΄σιτες είχαν ρίξει εύφλεκτο υγρό στην πόρτα το οποίο διείσδυσε προκαλώντας ζημιές και στο εσωτερικό χώρο, σε κομπιούερ, γραφεία, ηχητικά και βιβλιοθήκες.

Φασίστες ανέλαβαν την ευθύνη στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Πιο πρίν πέρασαν  απο τα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, χτύπησαν το κουδούνι και απειλούσαν χωρις να καταφέρουν να μπουν στο κτίριο.

Οσο οι υπόδικοι  νεοναζί της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι, οι ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων μας βρίσκονται σε κίνδυνο.
Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις προκλήσεις να περάσουν. Το αντιφασιστικό κίνημα μαζί με τις κοινότητες των μεταναστών και τους πρόφυγες έχει τη δύναμη να τσακίσει αυτές τις φασιστικές συμμορίες. Το έδειξε το Σάββατο στις 17 Μάρτη, που οι δρόμοι της Αθήνας πλυμμήρισαν από αντιφασίστες, ντόπιους και μετανάστες. Τους τρομοκρατεί η εικόνα των κοινοτήτων που δε φοβούνται, αλλά κατεβαίνουν στο δρόμο να παλέψουν.
Θα συνεχίσουμε μέχρι να καταδικαστούν ισόβια οι νεοναζί, μέχρι να κλείσει και το τελευταίο γραφείο τους".