Εκδήλωση: Χρυσή Αυγή - Τι μέλλει γενέσθαι; Οι άμυνες του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας

Πέμπτη στην ΕΣΗΕΜΘ

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα υπήρξε καταλύτης καθοριστικών εξελίξεων αναφορικά με τη θέση της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό πολιτειακό στερέωμα: μιας εγκληματικής οργάνωσης η οποία, συνδυάζοντας την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία με μαφιόζικες πρακτικές, έσπειρε ανενόχλητη το σπόρο της βίας και της τοξικής της ιδεολογίας στην ελληνική κοινωνία, τμήμα της οποίας φάνηκε σαν έτοιμο από καιρό να τον υιοθετήσει.

Υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων, των συλλήψεων και των προφυλακίσεων ηγετικών στελεχών της ΧΑ, διοργανώνουμε δημόσια συζήτηση, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΜΘ (Στρ. Καλλάρη 5), με θέμα:

Χρυσή Αυγή: Τι μέλλει γενέσθαι; Οι άμυνες του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας

Θα παρουσιάσουν σύντομες εισηγήσεις: ο Νίκος Παρασκευόπουλος, καθηγητής ΑΠΘ, αντιπρόεδρος ΕΕΔΑ, ο Γιάννης Σταυρακάκης, αν. καθηγητής ΑΠΘ, η Κάκη Μπαλή, δημοσιογράφος, και ο Κωστής Τσιτσελίκης, αναπ. καθηγητής Παν. Μακεδονίας, πρόεδρος ΕΕΔA και θα παρέμβουν: ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Μιχάλης Μπαρτζίδης, Κοινωνικό Εργαστήρι, Νίκος Σόχαλης, δικηγόρος-NAFTHA, ο Νίκος Μαγγιώρος, επίκ. καθηγητής ΑΠΘ – Σύλλογος θεολόγων ΚΑΙΡΟΣ - ΕΕΔΑ

Θα συντονίζει ο Αντρέας Τάκης, επικ. καθηγητής ΑΠΘ - ΕΕΔΑ

Στην εκδήλωση θα μοιραστεί σχετικό κείμενο τεκμηρίωσης της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.