«Έφυγε» ο σκηνοθέτης Χρήστος Αρώνης

Ένας ταλαντούχος, ανήσυχος και εμπνευσμένος δημιουργός, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Σκηνοθετών, ο Θεσσαλονικιός σκηνοθέτης Χρήστος Αρώνης «έφυγε» χθες χτυπημένος από την επάρατο νόσο.

Ο Χρήστος Αρώνης γεννήθηκε το 1952 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη σχολή κινηματογράφου κάνοντας παράλληλα ελεύθερο φωτορεπορτάζ και διαφημιστική φωτογραφία. Έκανε πολλές ταινίες μικρού μήκους («ΠΑΡΟΥΣΙΑ» ¨75, «ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ» ¨76, «ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ» ¨78, «ΕΝΑΣ… ΚΟΣΜΟΣ» ¨79, «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ» ¨86, «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΥΘΕΑ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΑ – ποιητικό οδοιπορικό στη
Νορβηγία». (Ντοκιμαντέρ 30΄ για τη Νορβηγική TV) 2002), καθώς και πολλά ντοκιμαντέρ (κυρίως με πολιτιστικά θέματα) και διαφημιστικά σποτ.

Ήταν ο παραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης του Τηλεοπτικού σόου 13 επεισοδίων με τίτλο: «ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ΛΟΞΑ». (Με τους: ΛΟΓΟ – ΣΠΥΡΟ ΟΡΝΕΡΑΚΗ – ΤΑΣΟ ΠΑΛΑΝΤΖΙΔΗ – ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΚΩΝΑ).

Επίσης ο παραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης των:

12 ντοκιμαντέρ: «ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΘΙΑΣΟΙ». ET.2
9 ντοκιμαντέρ: «ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ». ET.2
13 ντοκιμαντέρ: «ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ» . ET.2
13 ντοκιμαντέρ: «ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΙΞ». ET.2
13 ντοκιμαντέρ: «ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ». ET.2
7 δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».ΟΠΠΕΘ '97

Το 1997 του απονεμήθηκε το βραβείο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ για την σειρά «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» στο Α΄ φεστιβάλ πολιτιστικού ντοκιμαντέρ νέας τεχνολογίας 16:9 που συνδιοργάνωσε ο ΟΠΠΕΘ 97 με το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ και την ΕΡΤ 3, από τις 13 έως 18 Δεκεμβρίου 1997 στην Θεσσαλονίκη.

Όλοι οι συνάδελφοι τους της Ελληνικής Εταιρίας Σκηνοθετών και του παραρτήματος της Θεσσαλονίκης εκφράζουν τη μεγάλη λύπη για την απώλεια του πολυαγαπημένου τους συναδέλφου και φίλου.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα το πρωί στης 12.00 στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.