Διεθνής κινητοποίηση ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό- Πορεία στην Θεσσαλονίκη

Με σύνθημα “Θα ζήσουμε μαζί, θα αγωνιστούμε μαζί ενάντια σε ρατσισμό και φασισμό” αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις πραγματοποίησαν πορεία το Σάββατο το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της “διεθνούς ημέρας δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού”.

Με πανό, πλακάτ και συνθήματα οι διαδηλωτές ζήτησαν να μπει φραγμός στην επίθεση των δικαιωμάτων ντόπιων και μεταναστών, να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες” εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στην συμφωνία Ε.Ε-Τουρκίας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της πορείας η συμφωνία Ε.Ε. -Τουρκίας έχει τραγικές συνέπειες στη ζωή των προσφύγων καθώς δημιουργεί άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα νησιά. 

 

Εκπρόσωποι οργανώσεων στις τοποθετήσεις τους προέταξαν την αλληλεγγύη ως όπλο των καταπιεσμένων, ανοιχτά σύνορα για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτικών και οικονομικών προσφύγων για να σταματήσει να ξεβράζει η θάλασσα νεκρά σώματα όπως έγινε σήμερα ξανά με το τραγικό ναυάγιο στο Αγαθονήσι. Ζήτησαν ακόμη να σταματήσουν οι διώξεις κατά των προσφύγων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, χαρτιά προσωρινής παραμονής για όσους/ες επιθυμούν να μεταβούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, χαρτιά μόνιμης παραμονής για όλους/ες που επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα.


Στην πορεία συμμετείχαν μεταξύ άλλων Κούρδοι πρόσφυγες εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους Κούρδους αγωνιστές και ζητώντας να σταματήσει ο πόλεμος στο Αφρίν. 

πηγή: Στο Κόκκινο