in

Δεύτερο δικαστικό όχι στο αίτημα της Ηριάννας και του Περικλή για αναστολή

Δεύτερο δικαστικό όχι στο αίτημα της Ηριάννας και του Περικλή για αναστολή

Απέρριψε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών την αίτηση εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή. Πρόκειται για την δεύτερη απόρριψη μετά την πρώτη που έγινε τον Ιούλιο.  

Ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη που έγινε τελικά και αποδεκτή, αναφέροντας στην πρότασή του πως δεν αποδείχθηκε “υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη”. Επίσης ισχυρίστηκε ότι το θέμα της διδακτορικής  διατριβής της Ηριάννας μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια παράταση στο μέλλον. Έκρινε την αίτησή της αβάσιμη ενώ αναφορικά με τη δήλωση της Ηριάννας στην τοποθέτησή της ότι είναι αθώα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει υποστήριξε ότι “τόσο ο προβληματισμός της υπεράσπισης αλλά και της ίδιας δεν ευσταθεί” εφόσο “το τεκμήριο κάμπτεται όταν εκδοθεί πρωυόδικη απόφαση”.  

Σχετικά με την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Περικλή ο εισαγγελέας εισηγήθηκε επίσης της απόρριψη καθώς, όπως είπε, δεν αποδείχθηκε επιδείνωση της υγείας του. Είπε ακόμη ότι ενώ “οι δύο νέοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της θλίψεως αφού πρέπει να εκτίσουν την ποινή που τους επεβλήθη. Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, υπάρχει η εμπλοκή τους που εμφανίζει αντικοινωνική συμπεριφορά, γεγονός που δεν μπορεί να αναιρεθεί”. 

Σε μια γεμάτη από αλληλέγγυους και αλληλέγγυες αίθουσα η 29χρονη διδακτορική φοιτήτρια τόνισε ότι “Τιμωρούμαι για πράγματα που δεν έχω κάνει και χάνω όλα όσα έχω καταφέρει. Με έκριναν ένοχη για μια κοινωνική συνάντηση στην οποία δεν ήμουν παρούσα. Για τη σχέση μου με τον σύντροφό μου βρίσκομαι πέντε μήνες στη φυλακή”. 

Αναφέρθηκε στην βλάβη που υφίσταται σε σχέση με την ακαδημαϊκή της δρασηριότητα και την εργασία της στο πανεπιστήμιο τονίζοντας ότι “Από το πουθενά έχω πέσει σε αδράνεια” και ότι “καταστρέφονται όλα όσα έχω χτίσει. Όσο εγώ απλά χάνω πράγματα οι συνάδελφοί μου προχωράνε. Στην επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα μπορώ να εργάζομαι στο πανεπιστήμιο. Κι ενώ είμαι σίγουρη ότι στο Εφετείο θα αθωωθώ αφού δεν υπάρχουν στοιχεία ενοχής μου, θα έχω χάσει ό,τι έχτιζα”.

Η Ηριάννα πίστευε ότι “θα εισακουστεί ο επιστήμονας για το DNA”. “Τελικά αγνοήθηκε. Σήμερα 270 επιστήμονες αμφισβητούν το δείγμα DNA και τους αγνοούν κι αυτούς” σημείωσε.
Στο πλευρό της ως μάρτυρες κατέθεσαν καθηγητές του πανεπιστημίου, η επιβλέπουσα στο διδακτορικό της και συνάδελφοί της υποστηρίζοντας ότι είναι αδύνατον να συνεχίσει τη δουλειά της όντας στην φυλακή καθώς και ότι “είναι μια εξαιρετική επιστήμονας”.

Την έντονη αντίδραση του Θόδωρου Μαντά, δικηγόρου της Ηριάννας προκάλεσε η ισχυρή αστυνομική δύναμη μέσα στην αίθουσα του Εφετείου.

Να θυμίσουμε ότι η Ηριάννα καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κατά συγχώνευση ποινή 13 ετών με μοναδικό στοιχείο τη σχέση της με τον Κ. Παπαδόπουλο που αθωώθηκε για την κατηγορία της συμμετοχής στην ΣΠΦ και λόγω ενός μέρους δακτυλικού αποτυπώματος το οποίο αμφισβητούν δεκάδες επιστήμονες.

Αντίστοιχα ο Περικλής Μ.που συγκατοικούσε με τον Κ. Παπαδόπουλο καταδικάστηκε με την ίδια ποινή.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Ελλάδα δεν είναι σαν τις άλλες. Του Χρήστου Λάσκου

Σεΐτ Εβράν, δημοσιογράφος στο ANF: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ν. Κουρδιστάν αποτυπώνει μια μακροχρόνια επιθυμία του κουρδικού λαού για ανεξαρτησία