ΔΕΘ: Συγκεντρώσεις των συνδικάτων και οργανώσεων της αριστεράς 

Πορείες των συνδικάτων, των σωματείων και των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα.

Οι δυνάμεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ και άλλων σωματείων συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου, απ’ όπου και ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, με κατεύθυνση προς την πλατεία ΧΑΝΘ.

Αντίστοιχη διαδρομή πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οι οποίες συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Αριστοτέλους. Στην κεφαλή της εν λόγω πορείας βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παράλληλα, συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποίησαν πρωτοβάθμια σωματεία, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του α/α χώρου, και κινήματα της πόλης, από την πλατεία της Καμάρας και τη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας και Εγνατίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν καθ΄όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων αισθητή την παρουσία τους, ενώ στην πλατεία ΧΑΝΘ από νωρίς το απόγευμα είχε δημιουργηθεί ένα φράγμα με περισσότερες από 15 κλούβες των ΜΑΤ που στόχο είχαν να προστατεύσουν το συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, αλλά και να μην έρθουν σε επαφή οι διαδηλωτές των συνδικάτων και των πολιτικών οργανώσεων με την συγκέντρωση για το Μακεδονικό.