#ΔΕΘ2016: Η Θεσσαλονίκη στους δρόμους απέναντι στην κυβέρνηση

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες συγκεντρώσεις και πορείες από τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, τις οργανώσεις και τα κόμματα της αριστεράς, ημέρα όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς και η παραδοσιακή ομιλία του πρωθυπουργού στους παραγωγικούς φορείς.

Η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει στις 6 το απόγευμα συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου θα ακολουθήσει πορεία με κεντρικό σύνθημα "τέρμα πια στις αυταπάτες βάζουμε τέλος στα πειράματα, στην ανεργία στη φτωχοποίηση", ενώ στην ίδια συγκέντρωση καλεί και η ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει το δικό του συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους, καλώντας για αγωνιστική δράση ενάντια σε πολιτικές και σε νέα μέτρα που οδηγούν περαιτέρω στην πτώχευση του λαού. Επίσης, τονίζει την ανάγκη υπεράσπισης του δικαιώματος στην απεργία, την αντίσταση στην "εργοδοτική τρομοκρατία" και της υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας, ενώ κάνει λόγο για φοροληστεία ενάντια στον λαό.

Σωματεία, συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, καλούν σε συγκέντρωση επίσης στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στην πλατεία της Καμάρας. Στη συγκέντρωση καλούν και οι επιτροπές αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, ενώ στις 5 μ.μ στο ίδιο σημείο καλεί και το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης.

Πορεία της συνέλευσης του «No Border» με τη συμμετοχή προσφύγων καλείται στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Συντριβανίου.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε προσυγκέντρωση στις 5.30 μ.μ., στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Μητρ. Γενναδίου.

Η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών καλεί σε συγκέντρωση στις 5.30 μ.μ στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγ. Σοφίας.

Τέλος, για άλλη μια χρονιά ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς να βρίσκονται «στο πόδι», λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας διαδηλωτών και πρωθυπουργού στην πόλη. Το περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας θα είναι το καθιερωμένο κερασάκι στην τούρτα της 81ης ΔΕΘ.

Δείτε την ενημέρωση για τη ΔΕΘ από το twitter με το #deth2016:

Διαβάστε επίσης: Τι να περιμένουμε από την 81η ΔΕΘ; Τίποτα;