Αστυνομική βία και χημικά στο Ειρηνοδικείο Αθηνών - (Ν)τροπολογία που προβλέπει ποινή φυλάκισης φέρνει η κυβέρνηση

Μεγάλη ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όταν οι συγκεντρωμένοι που διαμαρτύρονται για τη διαδικασία των πλειστηριασμών θέλησαν να μπουν στο χώρο του δικαστηρίου, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και να χτυπούν τους διαδηλωτές.

Δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν διαδηλωτές που βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και θέλησαν να μπουν στον χώρο του δικαστηρίου, διαμαρτυρόμενοι για τους πλειστηριασμούς σπιτιών. Έκαναν και χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών.

Τα μέλη των κινημάτων έριξαν τις γύρω λαμαρίνες και ήρθαν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών. Αφορμή η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη για όσους μπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς.

Την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία που υπογράφει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και προβλέπει ποινή φυλάκισης τριών ή έξι μηνών κατ΄ελάχιστο όριο και αυτεπάγγελτες διώξεις σε όποιον προκαλεί «απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, υπάλληλο πλειστηριασμού».

Πηγή: thepressproject.gr

Photo Credit: George Vitsaras / SOOC