Ανακοίνωση Στεκιού Μεταναστ(ρι)ών: Αλληλεγγύη στην κατάληψη Libertatia και τον ΕΚΧ Σχολείο - Καμία ανοχή στις φασιστικές επιθέσεις

"Το εθνικιστικό παραλήρημα της Κυριακής 21/1 με αφορμή την ονοματοδοσία της ΠΓΔΜ υπενθύμισε ότι ο καπιταλισμός δεν έχει κανένα δισταγμό να θέσει σε χρήση τα εργαλεία του, τον εθνικισμό και το φασισμό, προκειμένου να κάνει τη δουλειά του και να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του. Η “αγάπη για τη πατρίδα” των Ελλήνων που βρέθηκαν εκεί, μαζί με τις ευλογίες του Άνθιμου, τον παραλογισμό του Φραγκούλη, την παρουσία των ταγμάτων εφόδου της χρυσής αυγής, αποτέλεσαν ιδανικό σκηνικό εθνικιστικού μίσους μέσα στο οποίο έδρασαν φασιστοσυμμορίες ενάντια σε κοινωνικούς χώρους που αντιπαλεύουν χρόνια τώρα την εθνικιστική και φασιστική ιδεολογία" αναφέρει σε ανακοίνωση του το Στέκι Μεταναστ(ρι)ών.

Όπως τονίζει στη συνέχεια:

"Η επίθεση στον ΕΚΧ Σχολείο, η οποία με την άμεση αντίδραση της περιφρούρησης απωθήθηκε επιτυχώς, η απόπειρα να χτυπηθεί η διεθνιστική συγκέντρωση στην Καμάρα, και οι δυο επιθέσεις στην κατάληψη LIBERTATIA, η δεύτερη εκ των οποίων έκαψε ολοσχερώς το κτίριο, απέδειξαν για ακόμη μια φορά την σύμπραξη κράτους και παρακράτους. Με τις πλάτες του συλλαλητηρίου και με την ανοχή των μηχανισμών κρατικής καταστολής, φασιστικές ομάδες και λοιποί παρατρεχάμενοι βρήκαν ανοιχτό πεδίο να δράσουν στην πόλη, να επιτεθούν και να καταστρέψουν χώρους οι οποίοι αντιπαρατίθενται στην κυρίαρχη κουλτούρα.

Μέσα σε μία συνθήκη που ορίζεται από τους πολέμους, την καταπίεση την εκμετάλλευση, την πολιτική από τα πάνω με τους χειρότερους όρους, οι καταλήψεις και τα κοινωνικά κέντρα, αυτοοργανωμένα, κοινωνικά και διεθνιστικά αλληλέγγυα αντιστέκονται στην εξαθλίωση και τη θλίψη της καθημερινότητας. Αυτούς τους χώρους εχθρεύονται τα φασιστοειδή, αυτούς θέλουν να καταστρέψουν.

Αντιστεκόμενοι στο σκοταδισμό, σε κάθε είδους εθνικιστικό αφήγημα και φασιστικές επιθέσεις, θα προστατέψουμε τους χώρους όπου υπάρχουμε και δρούμε καθημερινά.

Θα απαντούμε σε κάθε φασιστικό χτύπημα όπως κάναμε και στις 22/1. Η μαζική πορεία στη γειτονιά τηςLIBERTATIA ήταν η πρώτη απόδειξη. Η καταστολή της και οι 5 συλλήψεις είναι ενδεικτική του επικίνδυνου δόγματος των δυο άκρων που καλλιεργούν η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της.

Θα μας βρούνε μπροστά τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ LIBERTATIA ΚΑΙ ΕΚΧ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 22/1 ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΩΞΗ".