Αλ. Τσίπρας:Νίκη του αντιφασιστικού κινήματος η σύλληψη της Χρυσής Αυγής

Με τους στίχους του Φώντα Λάδη «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον» ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας στο 2ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα τονίζοντας ότι συνιστά μια προτροπή επίκαιρη όσο ποτέ για κάθε νέα, κάθε νέο, κάθε πολίτη της Ελλάδας και του κόσμου.Ο Αλ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.»

«Σήκωσε κύματα οργής παντού, όπου οι άνθρωποι αγωνίζονται για το φως και τη ζωή. Και τρόμαξε τα κοράκια του θανάτου με τις μαύρες μπλούζες. Ο Παύλος της ζωής και της δημιουργίας, του ονείρου και της αντίστασης έφυγε νωρίς, έφυγε περήφανος, έφυγε γιατί αγαπούσε τους ανθρώπους και δεν ανεχόταν αυτούς που μισούνε τους ανθρώπους, τους φασίστες. Η δολοφονία του Παύλου θα μείνει στην ιστορία, μαζί με αυτή του Πέτρουλα, του Λαμπράκη, του Τεμπονέρα.» σημείωσε  χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας διερωτώμενος αν «Έπρεπε να φθάσουμε στο αίμα για να καταθέσει ο Υπουργός όσα κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου;» και χρησιμοποίησε τα λόγια του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου, που από καιρό έχει σημάνει συναγερμό στους πιστούς για το ρόλο τη Χρυσής Αυγής.

«Αυτά δεν ήταν γνωστά; Δεν ήταν δεδομένα; Καθ’ εαυτά δεν συνιστούσαν αδικήματα; Είχαν αντιμετωπισθεί σαν αδικήματα; Αυτά δεν έδειχναν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση; Τις ορδές των βαρβάρων δεν τις έβλεπαν; Τις εικόνες των σύγχρονων ΕΣ-ΕΣ που γυρνούσαν στους δρόμους για να τρομάξουν τους Έλληνες δεν τις είχαν δει;Αυτές οι εμφανίσεις οι ομαδικές και ο τρόπος τους, δεν πιστοποιούσαν ότι πρόκειται για παραστρατιωτική οργάνωση;" διερωτήθηκε ακόμη κάνοντας λόγο για απολύτως αυτονόητα ερωτήματα.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι η οργή που προκλήθηκε από την δολοφονία του Π. Φύσσα σε Ελλάδα και εξωτερικό ήταν «που έβαλε φωτιά στα μπατζάκια της κυβέρνησης που μέχρι χθες έκανε πως δε καταλαβαίνει και έψαχνε στους νεοναζί για μελλοντικές συνεργασίες.»

« Αυτή η οργή είναι που τους ανάγκασε να κάνουν όσα αυτονόητα τόσο καιρό δεν είχαν τη πολιτική βούληση να πράξουν. Αυτή η οργή είναι που πολιόρκησε και πολιορκεί εκείνους που έβλεπαν στους συμμορίτες τα πολιτικά τους ξαδέλφια. Εκείνους -τους συμβούλους του πρωθυπουργού που και μετά το έγκλημα προπαγάνδιζαν  στις πρωινές εκπομπές των καναλιών, το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής με την άθλια θεωρία των δύο άκρων. Εκείνους -τους ανθρώπους του κυρίου Σαμαρά που ακόμα και μετά το φόνο, καλόπιαναν σε τηλεοπτικές εκπομπές τον Κασιδιάρη και τους συνενόχους, καλώντας τους να ρίξουν λίγο τους τόνους! Εκείνους -τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δηλαδή- που με την πολιτική της ακραίας βαρβαρότητας των μνημονίων και με την ανοχή στις ακραίες βαρβαρότητες της συμμορίας, έριξαν το κατάλληλο λίπασμα για να θεριέψει το Κακό, να διεισδύσει στο κράτος, να φωλιάσει στους μηχανισμούς καταστολής.» δήλωσε και τόνισε ότι μεγάλα συμφέροντα «στήριξαν προπαγανδιστικά, εξωράισαν εξοργιστικά τη Χρυσή Αυγή, για να τη χρησιμοποιήσουν ως τάγμα μπράβων εναντίον του εργατικού κινήματος και της αριστεράς.»

Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι τα ερωτήματα γύρω από το γιατί ο Υπουργός κατέθεσε τώρα τα αδικήματα της Χρυσής Αυγής στον Εισαγγελέα θα μείνουν αναπάντητα από τους «υποκριτές της κυβέρνησης, τους ακροδεξιούς σύμβουλους του Μαξίμου που  μέχρι πρότινος διέρρεαν στους δημοσιογράφους ότι στην ανάγκη ακόμα και θα συνεργαστούν μετεκλογικά με τη Χρυσή Αυγή»

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι μέχρι πριν από λίγο  «τηλεοπτικοί βαστάζοι του μνημονίου, που στην απόγνωσή τους έψαχναν ανοιχτά μια «πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή» για να συνεργαστεί μαζί της το κόμμα του κου Σαμαρά» αλλά ακόμη και ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ «εξίσωνε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή.»

Πανηγυρίζουμε για την εξάθρωση των νεοναζί-Κατέρρευσε η θεωρία των δύο άκρων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι "Πίσω από τους αντιναζιστικούς λεονταρισμούς του ίδιου πρωθυπουργού, που μέχρι προχτές άλλα έλεγε, άλλα έκανε και πολλά ανεχόταν βρίσκεται η οργή και η απόφαση εκατομμυρίων ανθρώπων, η λαϊκή και διεθνής κατακραυγή που
οδήγησε σε στροφή 180 μοιρών εκείνους που έβλεπαν το δέντρο της ταξικής και πολιτικής ιδιοτέλειας και δεν έβλεπαν το δάσος του εγκλήματος." και έκανε λόγο για αναδίπλωση της κυβέρνησης και για αναγκαστική αλλαγή στρατηγικής που τους οδήγησε να ξεκινήσουν τις διαδικασίες εξάρθρωσης των νεοναζί.

«Και αυτό όχι μόνο δε μας προβληματίζει αλλά το χαιρετίζουμε και το πανηγυρίζουμε. Πρόκειται για νίκη της δημοκρατίας, νίκη της του αντιφασιστικού κινήματος, νίκη της δημοκρατικής Ευρώπης.» τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτό αποδεικνύει ότι «οι αγώνες μας, μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.»

«Όπως με  τους αγώνες και τη πίεση του λαού κατέρρευσαν οι επικίνδυνες και ανιστόρητες επινοήσεις και θεωρίες των δύο άκρων,Έτσι με τους αγώνες και τη πίεση του λαού θα καταρρεύσουν και οι ίδιοι μαζί με το μνημόνιο» τόνισε ακόμη και δήλωσε ότι «δεν εφησυχάζουμε ούτε λεπτό» καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «πρέπει να επιμείνουμε ώστε η δικαιοσύνη να βάλει η δικαιοσύνη απερίσπαστη βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο, να  αποκαλυφθούν και να κοπούν οι δεσμοί του ναζιστικού παρακράτους με το κράτος, να αποξηλωθούν οι Χρυσαυγήτικοι θύλακες στην αστυνομία, τον στρατό, την ΕΥΠ, να καταργηθούν τα στεγανά στην Ελληνική Αστυνομία.»

Επεσήμανε ακόμη πρέπει να «καθιερωθεί και να ενισχυθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της ΕΥΠ και να αποκαλυφθούν οι παράνομοι χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής.»

«Να γίνει επιτέλους και ως το τέλος πράξη αυτό που τόσο καιρό ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες:Να ορθώσει ο νόμος το ανάστημά του απέναντι στη ναζιστική συμμορία που τον τσαλαπατά, τον εξευτελίζει και τον παραβιάζει με όλους τους δυνατούς και συχνά αιματηρούς και θανάσιμους τρόπους» είπε ακόμη.

Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε στη συγκρότηση ενός κινήματος «για τη πολιτισμική αναγέννηση της πατρίδας μας, που δε μπορεί παρά να έχει στη πρώτη τη γραμμή τις νέες και τους νέους, αγόρια και κορίτσια, την ελπίδα για να ξανασηκωθούμε από τη λάσπη και να κοιτάξουμε στο μέλλον, που με ταξική αποφασιστικότητα και δημοκρατική ευαισθησία θα σταθούν απέναντι όχι μόνο στον φασισμό αλλά και στο γερασμένο και απάνθρωπο σύστημα που τον γεννάει, τον τρέφει και τον χρησιμοποιεί.»

Ο Α.Σαμαράς φοβάται τις εκλογές

Σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα προχωρήσει σε εκλογές ότι οι αυτουργοί του σημερινού καθεστώτος «θεωρούν τις εκλογές αντίπαλο, εχθρό, φόβητρο, για τη δικαιοσύνη και τη σταθερότητα».

Ο κύριος Σαμαράς, σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα μιλάει για ένα ειδικό καθεστώς δικαιοσύνης, για ένα ειδικό καθεστώς σταθερότητας, για ένα ειδικό καθεστώς δημοκρατίας που αντέχει  πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και περιορισμό ελευθεριών και δικαιωμάτων, τον  αυταρχισμό και την καταστολή, τα  στρατόπεδα για μετανάστες,την ανοχή στους ναζί …»

«Το ειδικό καθεστώς του Σαμαρά όλα τα αντέχει μόνο τις εκλογές δεν αντέχει τόνισε και πρόσθεσε "Είναι, λένε τώρα τα παπαγαλάκια των τηλεοπτικών δελτίων, εχθρός της ομαλότητας και της σταθερότητας"

«Η δικαιοσύνη του κυρίου Σαμαρά και όσων εκπροσωπεί είναι με δυο λόγια η πιο μεγάλη, η πιο βάρβαρη, η πιο στυγνή αδικία εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων. Και η σταθερότητά τους είναι η αστάθεια της κοινωνίας, η διάλυση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, το αδιέξοδο για τους νέους και τις νέες της Ελλάδας.» δήλωσε ακόμη γι`αυτό λέει και «όχι εκλογές, όπως λέει και όχι  διάλογος,όχι δημόσια τηλεόραση,όχι λειτουργία της βουλής, όχι συνάντηση των αρχηγών,όχι τελικά στην ίδια τη δημοκρατία.» Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα ο Α. Σαμαράς, «Φοβάται το λαό, φοβάται και τη τρόικα, Φοβάται ότι θα πρέπει να εξηγήσει πως  πήγαμε από το υποτιθέμενο success story στο επερχόμενο τρίτο μνημόνιο που ήδη υποσχέθηκε στην κα Μέρκελ.»

«Και επειδή φοβάται ταυτίζει τη δημοκρατία με την ανωμαλία και τη βαρβαρότητα με την ομαλότητα.Ταυτίζει τη προσφυγή στην λαική ετυμηγορία με την ανωμαλία και τη συνέχιση του μνημονίου που μας βυθίζει στην αστάθεια, που μας διαλύει, που μας καταστρέφει, με την ομαλότητα.» σημειώνει

"Οι εκλογές θα είναι η νίκη του λαού μας"

«Οι εκλογές θα είναι η μεγάλη και σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η νίκη του λαού μας που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο, από το δρόμο της μιζέριας, της ταπείνωσης και της καταστροφήςΚαι θα ξαναδώσει στο τόπο ελπίδα και στο λαό μας περηφάνια και αισιοδοξία.Καταλάβετέ το, λοιπόν, όσο κι αν επιθυμείτε τις εκλογές δε θα τις αποφύγετε.Γιατί τη δημοκρατία δε θα την αποφύγετε.Η δημοκρατία θα νικήσει και ο λαός μας θα είναι αυτός που θα έχει τη τελευταία λέξη» κατέληξε καλώντας όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες να  «ενώσουν την φωνή τους σε ένα μεγάλο ορμητικό ποτάμι.»

«Ο δρόμος της ανατροπής είναι σίγουρος μόνο με την ενεργή και αποφασιστική στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας. Ο αγώνας αυτός έχει ξεκινήσει. Και θα συνεχιστεί μέχρι την νίκη. Μέχρι την οριστική ανατροπή του Μνημονίου. Η ώρα αυτή είναι κοντά» είπε και κατέληξε με τα λόγια του ποιητή "Γι' αυτό μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή"Έχουμε πατρίδα. Έχουμε ιδανικά. Έχουμε πείρα. Και είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε»