«Άκυρο» στο καραναβάλι Ωραιοκάστρου δίνει ο Πολιτιστικός σύλλογος φοιτητών Ξάνθης

Μήνυμα εναντίωσης σε κάθε μορφή ρατσισμού και ξενοφοβίας στέλνει ο πολιτιστικός σύλλογος φοιτητών Ξάνθης "Η Γέφυρα" με την δημόσια άρνηση του να συμμετέχει στο καραναβάλι του Ωραιόκαστρου Θεσσαλονίκης. Ο λόγος, όπως υπενθυμίζει, στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος, είναι ότι ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου δημιουργούσε συστηματικά ξενοφοβικό κλίμα στην περιοχή, καλώντας ουσιαστικά τους πολίτες να αντιδράσουν σην ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία. 

"Κατόπιν καλέσματος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης για συμμετοχή μας στο καρναβάλι του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, νιώθουμε την ανάγκη να αρνηθούμε δημόσια αυτή την πρόσκληση" σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης "Η Γέφυρα" και συνεχίζει.

"Όπως γνωρίζουμε, ο Δήμος Ξάνθης και ο Δήμος Ωραιοκάστρου, τον Σεπτέμβριο του 2016, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με στόχο εκτός των άλλων τη «συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στους τομείς των πολιτιστικών κυρίως δράσεων».

Υπενθυμίζουμε, όμως, πως ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, την ίδια περίοδο, σε ρατσιστικό παραλήρημα προέτρεψε τους κατοίκους σε μη σύννομες πράξεις εναντίων των προσφύγων, ενώ δημιουργούσε συστηματικά ξενοφοβικό κλίμα στην περιοχή, καλώντας ουσιαστικά τους πολίτες να αντιδράσουν στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία, πράξεις που οδήγησαν σε εισαγγελική παρέμβαση".
 
"Θεωρούμε υποχρέωσή μας να στείλουμε, από την πολυπολιτισμική και ειρηνική Ξάνθη, ένα μήνυμα εναντίωσης σε κάθε μορφή ρατσισμού και ξενοφοβίας και να καλέσουμε δημόσια και τους υπόλοιπους συλλόγους των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών να πράξουν αναλόγως και να μη συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου Ωραιοκάστρου" καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου.

Πηγή: stokokkino.gr