2ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride

Από τη Δευτέρα 14 Μαΐου έως και το Σάββατο 19 Μαΐου θα διαρκέσουν οι δράσεις και εκδηλώσεις του 2ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride με σύνθημα "Θεσσαλονίκη - Πόλη Αντιφασιστική, ΛΟΑΤΚΙΑ+ και Μετανάστριες είμαστε μαζί".

Όπως αναφέρει το κάλεσμα στις εκδηλώσεις:

To Μάη του 2017 όλες μαζί βγήκαμε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και φωνάξαμε κατά μιας "κανονικότητας" που μας έχει επιβληθεί από το σύστημα, φορώντας τα χρώματα μας και αψηφώντας την βροχή. Από τότε ως σήμερα πολλά έχουν συμβεί. Η νομοθεσία για την ταυτότητα φύλου, η ακροδεξιά κινητοποίηση με αφορμή τα συλλαλητήρια, η "δίκη" Αμβρόσιου και τώρα η συζήτηση για την αναδοχή και παιδοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια διαμόρφωσαν ένα ιδιαίτερο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον. 

Μέσα στο σκηνικό αυτό εμείς δεν μένουμε αδρανείς. Σας καλούμε να απαντήσουμε μαζί, στο 2ο Αυτοοργανωμένο Pride της Θεσσαλονίκης. 

Ξεκινάμε τη Δευτέρα 14 Μαΐου με το Φεμινιστικό Εργαστήρι για την αυτοδιάθεση του σώματος, στις 20:00 στο Μικρόπολις:
https://www.facebook.com/events/452815528472539/

Και συνεχίζουμε την Πέμπτη 17 Μαΐου με την εκδήλωσή μας για τους λοατκια+ πρόσφυγες στο Πολυτεχνείο στις 19:00, στην οποία θα μιλήσουν μέλη της ομάδας LGBTQI+ Refugees in GREECE:
https://www.facebook.com/events/1797844756925432/

Η κεντρική μας εκδήλωση με θέμα "Χτυπάνε Έναν, Απαντάμε Όλες: Ενάντια στη Ρητορική Μίσους Εθνικιστών, Σεξιστών, Ρατσιστών" θα γίνει στο Κοινωνικό Κέντρο/Στέκι Μεταναστ(ρι)ών την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 20.00 το βράδυ. Οι εισηγήσεις θα γίνουν από το RADical Pride, το Patras Pride και την Κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό".

Το επόμενο πρωί βγαίνουμε στο άγαλμα Βενιζέλου και στήνουμε τα περίπτερά μας. H προσυγκέντρωση για την Πολύχρωμη Πορεία του Σαββάτου θα ξεκινήσει στις 13.30 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου. 

Το 2ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ίδιας μέρας με ΛΟΑΤΚΙΑ+ Party και Drag Show στη Σχολή Θετικών Επιστημών, απέναντι από το νοσοκομείο Γεννηματάς:
https://www.facebook.com/events/2100339006876611/