28χρονος δέχθηκε φασιστική επίθεση πριν τη συναυλία για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Επίθεση δέχτηκε 28χρονος, μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από ομάδα φασιστών το βράδυ του Σαββάτου στο Πέραμα λίγες ώρες πριν την αντιφασιστική συναυλία που διοργανώθηκε ενόψει της επετείου πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. 

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ  έχοντας στήσει ενέδρα, ομάδα φασιστών επιτέθηκε στο μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας του σοβαρούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

«Τέτοιου είδους φασιστικές πρακτικές, κρατούν νωπές τις μνήμες από τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών/-τριών, του κόσμου της εργασίας και των κοινωνικών κινημάτων. Πέντε χρόνια μετά από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, οι φασίστες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν όσους/-ες στέκονται απέναντί τους.

Δολοφονικές επιθέσεις από συμμορίες χρυσαυγιτών σε μέλη της Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και του ευρύτερου αντιφασιστικού και εργατικού, δεν μας τρομοκρατούν! Δε θα τους περάσει!

Δεν ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα στις γειτονιές μας! Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, για έναν κόσμο ειρήνης, δικαιοσύνης και ισότητας» αναφέρει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας τη διερεύνηση του περιστατικού και την άμεση απόδοση δικαιοσύνης. Καλεί την τοπική κοινωνία να καταδικάσει το γεγονός και να αγωνιστούμε μαζί για το τσάκισμα του φασισμού και των χρυσαυγίτικων πρακτικών σε κάθε γειτονιά.

«Κανένας φασίστας δε χωρά στις γειτονιές, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας μας!»

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ αν νομίζουν ότι θα εκφοβίσουν και θα τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη κοινωνία».