in

2.163 πρόσφυγες στον Πειραιά με το Ελ. Βενιζέλος το βράδυ του Σαββάτου

2.163 πρόσφυγες στον Πειραιά με το Ελ. Βενιζέλος το βράδυ του Σαββάτου

Mε 2.163 πρόσφυγες αναχώρησε το πρωί του Σαββάτου από τη Μυτιλήνη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να τους μεταφέρει στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακόμα δεν είναι γνωστό πότε το «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα πραγματοποιήσει νέο δρομολόγιο, ενώ στο λιμάνι της Μυτιλήνης αναμένεται να καταπλεύσει περίπου τα μεσάνυχτα το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο Tera Jet για να παραλάβει άλλα 1800 άτομα.

 

Χωρίς σημαντικά προβλήματα η διέλευση προσφύγων στα σύνορα με την ΠΓΔΜ

Χωρίς σημαντικά προβλήματα πραγματοποιείται η διέλευση προσφύγων και μεταναστών από τα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ, στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής.

Οι πρόσφυγες, με το που περνούν τα σύνορα, συρρέουν σε ένα πρόχειρο κέντρο που έχουν δημιουργήσει οι αρχές της ΠΓΔΜ, το οποίο βρίσκεται περίπου 500 μέτρα μετά την ουδέτερη ζώνη.

Εκεί γίνεται η καταγραφή τους και όσοι επιλέγουν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους με τρένο προς τα σύνορα με τη Σερβία, μετακινούνται προς τη σιδηροδρομική γραμμή που απέχει μερικά μέτρα από το κέντρο αυτό, απ’ όπου επιβιβάζονται σε αμαξοστοιχίες.

Χαρακτηριστικό του πληθυσμού των προσφύγων είναι το γεγονός ότι συνολικά, από τις 19 Ιουνίου μέχρι και σήμερα, οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν εκδώσει 49.283 άδειες τριήμερης διαμονής στη χώρα σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο αριθμός όμως των τελευταίων που εισήλθαν στη χώρα το παραπάνω χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι είναι αρκετά μεγαλύτερος, καθώς μέχρι και πριν από μερικές ημέρες, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων πολλοί απ’ αυτούς δεν καταγραφόταν από τις αρχές.

Διαβάστε επίσης: Ουγγαρία: Τριετή ποινή φυλάκισης σε όσους περνούν παράνομα τον φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία

Photo Credit: Nick Paleologos / SOOC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γ. Βαρουφάκης: Οδυσσέας ή Βελλερεφόντης; Του Απόστολου Λυκεσά

Το «Χάος» από την Ταινιοθήκη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3